Instroomleeftijd seniorenregeling Glastuinbouw verhoogd naar 63 jaar

De instroomleeftijd voor de seniorenregeling Glastuinbouw wordt in verband met verhoging van de AOW-leeftijd en financiering van de regeling verhoogd naar 63 jaar. Dit gebeurt in 2 stappen, namelijk 62,5 jaar per 1 januari 2024 en 63 jaar per 1 januari 2025.

De seniorenregeling biedt oudere werknemers de mogelijkheid om 80% te werken tegen 90% van het loon en met pensioenopbouw. Deelname aan de regeling is in de afgelopen jaren hard gegroeid en naar verwachting zet deze groei zich de komende tijd door. Vanwege het verhogen van de AOW-leeftijd is de looptijd van de regeling de afgelopen jaren langer geworden. Hierdoor zijn de kosten van de regeling gestegen. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van de regeling, hebben sociale partners glastuinbouw besloten om de instroomleeftijd te verhogen van 62 jaar naar 63 jaar. Daarnaast wordt de dagvergoeding voor werkgevers verlaagd, maar krijgt de medewerker gewoon 90% doorbetaald.

Instroomleeftijd naar 63 jaar
De instroomleeftijd wordt verhoogd naar 63 jaar. Dit gebeurt in twee stappen. Per 1 januari 2024 kan men gebruik maken van de seniorenregeling vanaf de leeftijd van 62,5 jaar. Per 1 januari 2025 kan men gebruik maken van de seniorenregeling vanaf de leeftijd van 63 jaar. Dit geldt dus voor alle nieuwe aanvragen met een ingangsdatum vanaf 2024. Voor bestaande deelnemers verandert er niets. Meer informatie kun je hier vinden of op www.collandarbeidsmarkt.nl 

Bijgaand treffen jullie het persbericht hierover. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben dan kun je contact opnemen met je CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). Meer informatie kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl/glastuinbouw .

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error