Cao Glastuinbouw

De cao Glastuinbouw geldt voor werknemers die zich bezighouden met het planten, plukken, verzorgen en oogsten van gewassen in kassen. Ook inpakkers en chauffeurs die in dienst zijn van een glastuinbouwbedrijf vallen onder deze cao. In de glastuinbouw werken ook veel uitzendkrachten. Zij vallen onder de cao voor de uitzendbranche, maar krijgen doorgaans de beloning zoals afgesproken in de cao Glastuinbouw. In de cao staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

Belangrijkste punten

  • 5% loonsverhoging opgedeeld in 3% per 1 januari 2023 en 2% per 1 juli 2023

  • Herindeling loonschaal B als gevolg van verhoging minimumloon, waardoor loon in stappen in loonschaal B ook worden verhoogd. Dit levert in loonschaal B per 1 januari tussen de 3% en 8% extra op.

  • Reiskostenvergoeding wordt verhoogd naar € 0,21 per kilometer

  • Vak volwassen salaris van 21 jaar naar 20 jaar

Wat speelt er in de cao?

De huidige cao loopt tot 31 december 2023 . Bekijk in het nieuwsoverzicht de laatste informatie over de nieuwe cao.

Als lid van CNV Vakmensen bepaal jij mede wat er in de cao moet komen.

Terugkijken Online voorlichtingsbijeenkomst en Webinar

Op donderdag 11 november 2021 heeft Jeroen Warnaar meegewerkt aan het webinar over de toekomst van ons pensioen. Kijk het webinar hier terug.

En op dinsdag 11 oktober 2022 organiseerde Colland Arbeidsmarkt in samenwerking met sociale partners in de glastuinbouw een online voorlichtingsbijeenkomst over de seniorenregeling. Er was veel belangstelling: rond de 200 mensen namen deel aan de bijeenkomst. Kijk het webinar over de seniorenregeling nu terug.

Cao, dat zit zo! - scholing & opleiding #glastuinbouw
Cao dat zit zo! Glastuinbouw: beloningen

Vragen over de cao Glastuinbouw

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Jeroen Warnaar
Onderhandelaar

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte