Update cao onderhandelingen Koole

Na het toelichten van de voostellen vanuit de bonden en werkgever (4 okt) hebben we op 7 november gekeken waar de overeenkomsten zitten tussen beiden voorstellen.

Verslechteringen nog steeds op tafel
Dat viel niet mee; Koole’s voorstellen hielden verslechteringen in op gebeid van APC, initieel, beoordelingsverhoging, werkgelegenheidsgarantie, halvering overwerkvergoeding, Stichting Veilige Haven uit de cao en ‘geen gedwongen ontslagen’ schrappen bij een automatisering. Deze verslechteringen zijn niet te rijmen met onze voorstellen van (minimale) verbeteringen in de cao. Op vrijwel geen enkel voorstel vanuit de bonden kwam Koole ons tegemoet.

30 november nieuwe voorstellenbrief vanuit Koole bespreken
30 november hebben we de volgende cao-onderhandelingen gepland. We hebben Koole gevraagd om met een nieuwe voorstellenbrief te komen waarbij meer aangesloten wordt bij onze voorstellen. Hopelijk kunnen we op basis daarvan verder met onderhandelen. Laat het duidelijk zijn dat we niet meewerken aan het afbreken van de cao Koole!

Wat als we er niet uitkomen voor 1-1-2024?
Als we 30 november nog steeds ver uiteen blijken te liggen, komen wij zo snel mogelijk terug bij jullie, de leden. Per 1 januari 2024 heeft jullie cao ‘nawerking’ en dat betekent dat de cao ook nog steeds na de looptijd van toepassing is.

We houden jullie op de hoogte!

Met vriendelijke groet,

Fadua Toufik

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error