CNV nieuws voor Beroepsgoederenvervoer

Hierbij weer een nieuwsbrief vanuit CNV voor jou. De volgende onderwerpen komen aan bod: één CNV, de BGV Looncheck App en de verkiezingen Sectorraad Vervoer.

Één CNV

Vanaf 1 april 2024 is CNV Vakmensen overgegaan in CNV. Voor jou verandert er verder niets. Alle dienstverlening blijft zoals die was en daar waar nodig en mogelijk, gaan we het zelfs nog beter maken. Samen aan de slag voor jou en jouw collega’s.

BGV Looncheck App

Sinds begin februari 2024 heeft CNV Vakmensen een eigen BGV looncheck app. Als je hem nog niet gedownload hebt, doe dat dan snel. In deze app kun je jouw ritten bijhouden, een loonberekening doen en je hebt een ingang tot eerstelijns hulp binnen CNV. Deze app is voor iedereen, lid of niet en is een toevoeging op alles wat er eigenlijk al is.

Daar waar er uiteraard wat kleine opstartproblemen waren, horen we nu nagenoeg geen klachten meer. Daar zijn we blij om. Deze app is weer een volgende stap in de dienstverlening die we jou en de sector bieden.

Voor informatie en vragen over de cao en de naleving daarvan? 030-7511007 of mail naar: naleving-bgv@cnv.nl

Verkiezingen sectorraden

Omdat er sinds 1 april sprake is van één CNV gaan we later dit jaar ook verkiezingen houden voor de nieuw sectorraden. Dus ook voor onze sectorraad Vervoer, misschien wel de belangrijkste sector ter wereld. 

Zonder Vervoer staat alles stil was ooit de slogan die nog steeds van toepassing is. Zonder Vervoer wordt er niet geleverd. Of dat nu door over land, over water of door de lucht gaat. Zonder ons komt niemand ergens.

Vandaar dat jij wordt opgeroepen om mee te denken binnen CNV omdat er zonder Vervoer niets gebeurt. En jij kunt zorgdragen dat we in beweging zijn en blijven. Als het goed is heb jij al bericht gehad om je verkiesbaar te stellen voor de sectorraad. Zo niet, zie dan deze oproep en informatie als een vervanging daarvan.

In deze sector gaat het om de sectorraad vervoer. Daaronder vallen, onder andere:

  • Beroepsgoederenvervoer
  • Burger Luchtvaart
  • Rijn en Binnenvaart
  • Spoorwegen
  • Stad en Streekvervoer
  • Zorgvervoer en Taxi
  • Havens
  • Besloten Busvervoer

Ben jij werkzaam in een van deze sectoren en je wilt meepraten en beslissen over het beleid van CNV, dan is dit jouw kans om je aan te melden voor de sectorraad Vervoer. CNV kijkt er naar uit om samen met jouw Nederland paars te kleuren. Als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, volgen er verkiezingen. Anders ben je automatisch verkozen.

Aanmelden gaat digitaal  via deze link

Binnen de sectorraad delen we alle informatie van de betrokken sectoren met een voor elkaar. Daarnaast hebben we het samen over de agenda voor de CNV ledenraad, het hoogste orgaan binnen CNV.  Vanuit de sectorraad komt er een afvaardiging naar die Ledenraad waar de afgevaardigden vanuit de Sectorraad Vervoeren dat inbrengen wat in de Sectorraad wordt besproken.

Tot slot

Wellicht roept deze nieuwsbrief vragen op? Weet dat je altijd op jouw cao-pagina  jouw vragen en opmerkingen kunt plaatsen maar ons mailen of bellen mag ook. Schroom niet zodat we met jouw vragen en/of opmerkingen aan de slag kunnen.

Roel van Dijk
bestuurder en coach sectorraad vervoer
E r.vandijk@cnv.nl
M 06 5338 4473

Edwin Meijer
bestuurder
E e.meijer@cnv.nl
M 06 2306 5395

 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error