Vervoer en logistiek

Cao Beroepsgoederenvervoer

-

De cao Beroepsgoederenvervoer is de grootste cao in de sector vervoer en logistiek. De cao geldt voor werknemers bij transportbedrijven, koeriersdiensten, logistieke dienstverleners en bedrijven die mobiele kranen verhuren. In de cao staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

Belangrijkste punten

  • Loonsverhoging van 3,5% per 1 juli 2021

  • Loonsverhoging van 3,25% per 1 januari 2022

  • Standairco en standkachel per 1 juli 2021 verplicht in nieuwe vrachtwagens

  • Onderzoek naar werken met rolcontainers

  • Regeling om eerder te kunnen stoppen met werken

Als de nieuwe cao-tekst nog niet beschikbaar is, vind je hieronder bij Downloads nog de oude cao.

Wat speelt er in de cao?

De cao loopt nog tot 1 januari 2023. De onderhandelingen over een nieuwe cao starten doorgaans ruim voor die tijd. Bekijk in het nieuwsoverzicht de laatste informatie over de nieuwe cao.

Als lid van CNV Vakmensen bepaal jij mede wat er in de cao moet komen. De onderhandelaar zal je vlak voor de onderhandelingen vragen wat jij belangrijk vindt.

Lapt je baas de cao aan z’n laars?

Houdt jouw werkgever zich niet aan de cao? Of heb je daar twijfels over? Meld het dan bij ons!

Steeds meer vrouwen op de vrachtwagen

Ze zijn nog altijd ver in de minderheid, maar toch zijn ze steeds vaker op de weg te vinden: vrouwen achter een vrachtwagenstuur. Ben jij ook een van die vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs? Laat van je horen!

Toiletten voor chauffeurs: hoe is het onderweg?

Op veel plekken is het voor chauffeurs goed geregeld, maar helaas lang niet overal. Toegang tot een fatsoenlijk toilet is lang niet vanzelfsprekend voor chauffeurs die onderweg zijn. Wat is jouw ervaring? Deel je mening hier!

Download de Koffiegeld app

Met de Koffiegeld App van CNV Vakmensen kun je zelf je onkostenvergoeding van je één- of meerdaagse ritten berekenen, controleren en een eigen administratie bijhouden. De ideale app voor jou en je collega's. Meer info over de Koffiegeld app of download de Koffiegeld app direct.

Veelgestelde vragen

Vragen over de cao Beroepsgoederenvervoer

Contactpersoon

Linda Slagter
Onderhandelaar
Telefoon
06 51 60 2037

Downloads

Download jouw cao

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen.

Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte