Al je uren en ritten gemakkelijk bijhouden als chauffeur? Bekijk de Looncheck-app

Cao Beroepsgoederenvervoer

Werk je in de Beroepsgoederenvervoer? Op deze pagina vind je de cao Beroepsgoederenvervoer 2024. Deze cao is de grootste cao in de sector Vervoer & Logistiek. Hier staan afspraken in over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

Meer informatie over de cao Beroepsgoederenvervoer

Cao's die onder de Beroepsgoederenvervoer vallen

De cao Beroepsgoederenvervoer geldt voor alle werknemers binnen de vervoer- en logistiekbranche. De cao geldt voor werknemers bij transportbedrijven, koeriersdiensten, logistieke dienstverleners en bedrijven die mobiele kranen verhuren.

Gezamenlijk Statement regeling Vervroegd Uittreden (RVU)

Cao-partijen in het beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen achten het van belang dat tenminste de huidige mogelijkheden om te komen tot een RVU-regeling worden voortgezet. Er zullen bepaalde leeftijdscategorieën zijn waarvoor de huidige duurzame inzetbaarheid maatregelen te laat komen. Cao-partijen moeten daarbij in de gelegenheid gesteld worden om samen de criteria te bepalen op grond waarvan werknemers van de regeling gebruik kunnen maken. (lees hier het hele bericht hierover of bij belangrijke links rechts op deze pagina)

Meer vrouwen op de vrachtwagen

Ze zijn nog altijd ver in de minderheid, maar toch zijn ze steeds vaker op de weg te vinden: vrouwen achter een vrachtwagenstuur. Lees het verhaal van vrachtwagen vrouw Cobi.

Download de BGV Looncheck app voor chauffeurs

Werk jij als chauffeur binnen Beroepsgoederenvervoer? Dan is de BGV Looncheck app jouw ideale reispartner! Je registreert je ritten en hebt je uren én loonoverzicht altijd bij de hand. Wel zo handig als je aan het einde van de maand je loonstrook wilt controleren.

Bekijk de BGV Looncheck app

Download de pensioenkrant Vervoer

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van pensioenregelingen in de transportsector. Krijg inzicht in de weg naar het nieuwe pensioenstelsel en ontvang praktische tips voor het plannen van jouw pensioen. Lees er alles over in de pensioenkrant Vervoer.

Lees de CNV-pensioenkrant voor de sector Vervoer
Webinar pensioenregeling - Pensioenfonds Vervoer - juni 2023
Webinar pensioenregeling Pensioenfonds Vervoer

Vragen over de cao Beroepsgoederenvervoer

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Roel van Dijk
Onderhandelaar

Vragen of opmerkingen over de cao?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV

Als lid van CNV maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte