Terugkoppeling - overleg tussen CNV en Hoyer

Op 30 december 2019 ontving je van ons een mailing met als titel ‘Hoyer biedt raad addendum op contract’. Vandaag heeft er contact plaatsgevonden tussen jouw werkgever en het CNV.

Lagere werkloosheidswet- premie bij getekende arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Wanneer de werkgever kan aantonen dat er een door beide partijen ondertekende overeenkomst is waaruit blijkt dat er een dienstverband is voor onbepaalde tijd dan hoeft werkgever niet de hogere werkloosheidswet-premie te betalen.

In tegenstelling tot onze eerdere bericht van 30 december 2019 is een eenzijdige bevestiging van werkgever niet voldoende. Vanaf 1 april 2020 moet een schriftelijke arbeidsovereenkomst of een schriftelijke addendum in de loonadministratie aanwezig wil jou werkgever gerechtigd zijn (de lagere) werkloosheidswet-premie af te dragen aan belastingdienst. Heeft zij voor die tijd geen - door beide partijen ondertekende - overeenkomst waaruit blijkt dat er een dienstverband is voor onbepaalde tijd dan moet de werkgever een hogere premie betalen.

Moet iedereen dan een addendum tekenen?
Nee, niet iedere werknemer moet een addendum tekenen. Alleen de werknemers waarvan de werkgever geen - door beide partijen ondertekende - overeenkomst heeft waaruit blijkt dat er een dienstverband voor onbepaalde tijd is hebben volgens de werkgever zo’n addendum ontvangen.

Toch een addendum gekregen terwijl je wel een – door beide partijen ondertekende overeenkomst hebt waaruit blijkt dat er een dienstverband is voor onbepaalde tijd? Stuur dan een kopie daarvan aan jouw werkgever.

Vragen? Schroom niet en neem contact op met jouw vakbond.

Met vriendelijke groet,

Tjeerd Orie
CNV Vakmensen
+31620489475