Eindbod cao Beroepsgoederenvervoer

8 december 2023 was de dag van de waarheid voor TLN. Het was de vierde onderhandelingsronde en voorlopig ook de laatste. Omdat de cao 31 december 2023 afloopt dringt de tijd. CNV Vakmensen heeft er op aangestuurd dat dit de laatste voorlopig is en de kaarten daarom op tafel moeten. Het liefst met een goed onderhandelingsresultaat, desnoods een eindbod.

Verleden

Omdat werkgevers, bewust of niet, tijdgerekt hebben, waren partijen pas in november klaar om te beginnen. Daardoor stonden de onderhandelingen direct al onder druk. Daar komt bij dat we weinig beweging bij werkgevers hebben gezien om jouw kant op te komen qua loon.

Openingsbod

Werkgevers komen met een openingsbod van 4% per 1 januari 2024 en op 1 juli 2024 nog eens 1,5%. Als verrassing komt er een tweede jaar bij waarbij ze op 1 januari 2025 3,5% bieden. Los van de andere zaken, waar we verder prima mee kunnen leven, is dit zeer teleurstellend.

Reactie

CNV Vakmensen wil minimaal koopkrachtbehoud. Daarom leggen we de eis neer dat er minimaal 7,5% betaald moet worden voor 2024. Eventueel een tweede jaar moet er minimaal 5% betaald worden, willen we in de buurt komen van  koopkrachtbehoud.

Eindbod

Werkgevers komen uiteindelijk met een eindbod. Dit eindbod zit als bijlage bij deze nieuwsbrief. CNV Vakmensen is van mening dat het loonbod voor 2024 niet goed genoeg is. De overige zaken zijn acceptabel, maar het loon houdt echt niet over. Nu er een eindbod ligt is het aan jou.

Warme of koude kerst

Werkgevers hadden de kans om ons een fijne kerst te bezorgen. Of het een fijne kerst wordt ligt aan jou. Zoals je in de bijlage kunt zien is dit wat werkgevers jou waard vinden. En het is nu aan jou wat je er van vindt. Bedenk wel, dit afwijzen is ook opstaan voor je recht. We kunnen dit niet naast ons neerleggen en vervolgens niets doen. Ga je akkoord met dit voorstel, dan stem je voor. Ben je niet tevreden met het eindbod, dan stem je tegen.

Breng jouw stem uit


Actie?

Voor alle duidelijkheid, CNV Vakmensen is bereid tot het uiterste te gaan en schuwt daarbij de in te zetten middelen middelen niet. Echter, de vakbond zijn we met z’n allen. De vakbond dat ben jij. Dus jij bent aan zet. Voor een beter resultaat zullen we moeten vechten, zoals in meerdere sectoren nodig is gebleken om tot een beter resultaat te komen. Alleen tegen stemmen is niet voldoende. 

Roel van Dijk
Edwin Meijer
Wiechert Woensdregt
Marijn Nuijens

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error