ACTIES KOOLE TERMINALS VOORLOPIG VAN DE BAAN

Werkgever heeft ons na het veiligheidsoverleg op woensdag 17 januari een gewijzigd voorstel gestuurd. Deze is voorgelegd in de cao commissie en voldoende bevonden om voor te leggen aan de achterban.

Voorstel Koole als onderhandelingsresultaat
Koole stelt o.a. voor:

  • Vier jarige cao van 1-1-24 t/m 31-12-27;
  • de werkgelegenheidsgarantie en sociaal plan verlengen voor vier jaar;
  • 2024: 0% naast APC;
  • 2025: 1500 bruto eenmalig naast APC;
  • 2026: 1500 bruto eenmalig naast APC;
  • 2027: initiële loonsverhoging van 1% naast APC

Dit resultaat gaan we voorleggen aan onze leden en zij mogen aangeven of dit voldoende is om te komen tot een nieuwe cao.  

Actiedruk doet wonderen
Met een behoorlijke groep collega’s hebben we een actie comité opgezet, die de acties van de komende week had voorbereid. Deze leggen we in de koelkast, maar zijn pas definitief van de baan wanneer de leden instemmen met het onderhandelingsresultaat.

Zoals je weet heeft Koole constant vast gehouden aan de werkgelegenheidsgarantie uit de cao te slopen. Ook een initiële loonsverhoging was niet mogelijk. Met de deadline van de actiedag van morgen, blijkt toch maar weer dat leden van de vakbond actie druk kunnen zetten en het onmogelijke mogelijk maakt. Wees daar trots op! Is je collega nog geen lid, laat dit resultaat zien als succes van vakbondswerk.

Ledenvergadering
Op 25 januari houden we twee ledenvergaderingen om 10 uur en 19 uur. Zorg dat je er bent, zodat je goed geïnformeerd bent over het onderhandelingsresultaat. De vergadering vindt plaats in hotel Atlas, Groenekruisweg 11 in Spijkenisse.
Er volgt een digitale stemlink na de toelichting op 25 januari, dan kun je je stem uitbrengen. 

Met vriendelijke groet,
Fadua Toufik

 

Downloads

Download de BGV Looncheck app voor chauffeurs

Werk jij als chauffeur binnen Beroepsgoederenvervoer? Dan is de BGV Looncheck app jouw ideale reispartner! Je registreert je ritten en hebt je uren én loonoverzicht altijd bij de hand. Wel zo handig als je aan het einde van de maand je loonstrook wilt controleren.

Bekijk de BGV Looncheck app