UPDATE VAKBONDSZAKEN VERBRUGGE TERMINALS

Op 16 januari jongstleden heeft CNV Vakmensen samen met FNV Havens overleg gevoerd met de werkgeversdelegatie van Verbrugge Terminals. In deze nieuwsbrief geven wij jullie een terugkoppeling en delen we graag de agenda voor het jaar 2024.

UPDATE VAKBONDSZAKEN VERBRUGGE TERMINALS

Op 16 januari jongstleden heeft CNV Vakmensen samen met FNV Havens overleg gevoerd met de werkgeversdelegatie van Verbrugge Terminals. In deze nieuwsbrief geven wij jullie een terugkoppeling en delen we graag de agenda voor het jaar 2024.

Terugblik 2023

In het laatste cao-onderhandelingsresultaat – waar de vakbondsleden mee hebben ingestemd - hebben we afgesproken dat we gedurende de looptijd van de huidige cao een nieuwe cao willen vormgeven waarin de verschillen tussen de collega’s werkzaam in Vlissingen, Terneuzen en op kantoor gelijk worden getrokken. Daarbij hebben we ook afgesproken dat we tot een betere cao-tekst willen komen. In 2023 zijn we gestart met een harmonisatie en herschrijving van de afspraken voor operationele werknemers. Medio september 2023 heeft de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat bereikt dat we positief hebben voorgelegd. De leden van CNV Vakmensen hebben het in meerderheid het resultaat afgewezen waardoor de afspraken niet tussentijds van kracht zijn geworden. De concept-afspraken zijn nu geparkeerd voor de cao onderhandelingen die moeten leiden tot een cao per 1 januari 2025, lees verder onder het kopje cao onderhandelingen cao 2025.    

Traject CAO 2.0

In de periode februari 2024 tot en met september 2024 zal er maandelijks een overleg plaatsvinden tussen de onderhandelingsdelegaties van CNV Vakmensen, FNV Havens en van de werkgever  om te komen tot geharmoniseerde teksten voor de collega’s werkzaam op kantoor, in de technische dienst en de afdeling beheer. Uiteraard houden we je op de hoogte van de vorderingen.

Onderhandelingen CAO 2025

Er ligt een gezamenlijke ambitie om medio september 2024 de harmonisatie en herschrijving van de cao een heel eind te hebben afgerond. De opbrengst van het cao-traject 2.0 willen we als één pakket aan afspraken mee nemen in de cao-onderhandeling voor de cao die moet ingaan per 1 januari 2025. Voor de cao-onderhandelingen hebben we drie data gereserveerd, namelijk op 1, 8 en 15 oktober 2024. Met een beetje goede wil ligt er dan voor de jaarwisseling een nieuwe cao klaar die ingaat op 1 januari 2025.

Diversen

  • Functiewaardering: Werkgever heeft contact gehad met de werkgeversorganisatie en de specialisten van vakbonden om het functiewaarderingstraject op te starten. In één van de komende overleggen ontvangen wij ter bespreking en goedkeuring het plan van aanpak.
  • Stoftoeslag: FNV Havens heeft eerder aandacht gevraagd voor een betere regeling inzake toekennen van de stoftoeslag. Werkgever heeft een nieuw werkproces toegelicht wat tegemoetkomt aan onze zorgen. Wij horen graag hoe jullie dit gevalt zodat we eventuele verbetervoorstellen mee kunnen nemen in het cao traject 2025.
  • Klos- en nachtdienst: Vakbonden hebben een nieuwe regeling voorgesteld voor wat betreft de klosdienst en omzetten van een dienst in een nachtdienst. De werkgeversdelegatie heeft hier met interesse kennis van genomen en komt in het volgend overleg met een reactie op dit voorstel.

In 2024 maken we wederom werk van jouw werk! Mocht je collega nog geen lid zijn van een vakbond stuur deze nieuwsbrief dan aan hem door. Nog beter: maak hem lid zodat wij samen nog sterker staan binnen Verbrugge Terminals!

Met vriendelijke groet,

mede namens Marvin Eenennaam (kaderlid),

Tjeerd Orie

CNV Vakmensen

+31620489475

Nb. Mirjam van Leussen, vakbondsbestuurder CNV geniet tot medio april 2024 van bevallingsverlof. Daarna zal zij jullie belangen weer komen behartigen namens het CNV.

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error