Leden CNV stemmen tegen voorgestelde cao wijzigingen

Op 24 oktober zijn de stemmen geteld. 49% van de CNV leden heeft gestemd. 81% van de CNV stemmen was tegen en 9% van de CNV stemmen was voor. Dit betekent dat de voorgestelde wijzigingen van tafel zijn. De cao Verbrugge Terminals blijft voor VZT en VTT operatie ongewijzigd tot 1 januari 2025.

Openbreken cao

Als vakbonden hebben we deze wijzigingen positief voorgelegd omdat de toeslagen en verlofregelingen met name voor VZT werden verbeterd. De verschillen tussen de arbeidsvoorwaarden VZT en VTT zouden verkleind worden. Maar we de leden van CNV Vakmensen hebben zich hier duidelijk tegen uitgesproken.

De stemmen van FNV leden zijn 24 oktober ook geteld, 55% van de FNV stemmen was voor, 45% van de FNV stemmen was tegen.

Omdat de voorgestelde wijzigingen voor VZT en VTT een tussentijdse wijziging zouden zijn van de cao, wordt dit het openbreken van de lopende cao genoemd. Voor het openbreken van een cao moeten alle cao partijen instemmen. Kortom ondanks het feit dat FNV leden in meerderheid voor hebben gestemd kan de cao niet worden gewijzigd voor operatie omdat de leden van CNV Vakmensen tegen hebben gestemd.

Huidige cao tot 1 januari 2025

Op 1 januari 2025 verloopt de huidige cao Verbrugge Terminals. Eventuele wijzigingen kunnen dan op de onderhandelingstafel worden gelegd. Om een nieuwe cao tot stand te brengen zullen de leden dan uiteraard opnieuw moeten stemmen. Een nieuwe cao kan tot stand komen als er één vakbond is die daarmee instemt.

Zoals in de vorige nieuwsbrief aangegeven zal ik vanaf november met zwangerschapsverlof gaan. Tjeerd Orie zal mij vervangen als vakbondsbestuurder namens CNV Vakmensen. Zijn emailadres is t.orie@cnvvakmensen.nl

Mirjam van Leussen
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
0628866597
m.vanleussen@cnvvakmensen.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error