Duidelijkheid over stemming cao 2.0 Verbrugge

Inmiddels hebben jullie een stemformulier ontvangen om te stemmen over nieuwe afspraken in het kader van cao 2.0. Wij hebben het positief voorgelegd omdat we hebben zeker gesteld dat niemand er op achter uit gaat. Sterker nog, eigenlijk gaat iedereen er per saldo op voor uit. Verbrugge kan eindelijk van 4 systemen naar 1 systeem en per saldo is de uiteindelijk tot stand gebrachte verrekening gunstig voor de werknemers in de operatie.

Nu hebben wij, in een poging om transparant te zijn alle stukken naar de leden gestuurd. Zo ook de tekstvoorstellen. Voor de goede orde. Daar stemt u niet over. Zoals besproken in de ledenvergadering zijn de teksten nog niet definitief. Maar het leek ons wel zinvol dat jullie een vergelijking kunnen maken tussen de oude cao artikelen en de nieuwe afspraken.

Weet waar je over stemt

Nu hoor ik signalen dat mensen het met die teksten niet eens zijn en daarom tegen gaan stemmen. Dat is niet nodig want je stemt helemaal niet over die teksten want die zijn nog niet definitief. Mochten er rare dingen tussen staan laat het ons weten dan gaan we dat gewoon repareren. Dit is ook de afspraak met Verbrugge.

Iedereen is natuurlijk vrij om een keuze te maken tussen de nieuwe afspraken en de oude cao. Maar het zou het jammer zijn dat als gevolg van deze ruis op de lijn mensen tegen gaan stemmen en dat het akkoord er niet door komt. Met name in Vlissingen lopen de mensen dan wat plusjes mis zoals de extra snipperdag.

Als vakbond CNV Vakmensen hebben wij deze afspraken positief voorgelegd. Omdat wij deze afspraken zien als een vooruitgang ten opzichte van de huidige cao. Elke letter en komma wordt gecontroleerd met de hulp van de kaderleden die de cao van haver tot gort kennen.

Maar natuurlijk hebben de leden het laatste woord. En als mensen tegen willen stemmen is dat natuurlijk ook geen probleem als ze maar precies weten waarom ze tegen stemmen en niet op basis van ruis op de lijn.

Vervanging zwangerschapsverlof

Bij deze wil ik jullie ook informeren dat ik vanaf november met zwangerschapsverlof ga. Tjeerd Orie zal mij een aantal maanden vervangen bij Verbrugge Terminals. Wellicht kennen jullie Tjeerd nog omdat hij een aantal jaar geleden ook namens CNV Vakmensen aan de onderhandelingstafel heeft gezeten voor jullie cao.

Mirjam van Leussen
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen

0628866597

m.vanleussen@cnvvakmensen.nl 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error