Stem over de cao wijzigingen Verbrugge Terminals

Komende dagen kunnen de CNV leden stemmen over de voorgestelde cao wijzigingen van Verbrugge Terminals. In eerdere nieuwsbrieven hebben we beschreven wat het doel en effect is van de cao wijzigingen voor VZT en VTT Operations. In deze nieuwsbrief worden jullie geïnformeerd over stemprocedure en geef ik een korte terugblik op de ledenvergaderingen van 19 september.

Terugblik ledenvergaderingen

Op 19 september hebben we de cao wijzigingen voor VZT en VTT operations besproken met de vakbondsleden. Voorafgaand aan deze ledenvergaderingen hebben de vakbondsleden van CNV en FNV veel documenten met toelichting op deze cao wijzigingen ontvangen.

In de ledenvergaderingen is stil gestaan bij de impact van de wijzigingen. Er zal nu alleen gestemd worden over specifieke cao artikelen voor VZT en VTT operations die het meeste impact hebben op salaris. De belangrijkste onderwerpen die we hebben besproken zijn overwerktoeslag, klostoeslag, dagvenster, roosters, verlofdagen en vakantietoeslag.

Verschillende scenario’s en roosters zijn doorgerekend. Uit de maatman berekeningen blijkt dat het salaris voor VZT en VTT operations er niet op achteruit gaat bij deze cao wijzigingen.

De vakbondsleden van CNV en FNV hadden 3 belangrijke punten van kritiek over de cao wijzigingen:

  • Leden VZT waren ontevreden over het voorstel om het voorschot vakantietoeslag in 2024 te verrekenen met 3 maanden voor alle werknemers VZT operations.
  • Leden VZT waren ontevreden over de TVT voor de zaterdagavond dienst
  • Leden VTT gaven aan dat zij vast willen houden aan de huidige tijden voor nachtdienst van 22.00 tot 06.00 uur.

Deze 3 punten hebben we met Verbrugge besproken. Op ons verzoek zijn we gekomen tot drie aanvullende compensatie afspraken:

  • Voor het verrekenen van het voorschot van de vakantietoeslag VZT wordt rekening gehouden met de lengte van het dienstverband. De peildatum voor duur van het dienstverband is 1 juni 2024:

Korter dan 7,5 jaar: 16,66% van het voorschot, waardoor over een periode van 2,5 maand vakantietoeslag wordt verrekend;

7,5 jaar tot 15 jaar: 33% van het voorschot, waardoor over een periode van 2 maanden vakantietoeslag wordt verrekend;

15 jaar of langer: 50% van het voorschot, waardoor over een periode van 1.5 maand vakantietoeslag wordt verrekend.

  • Huidige medewerkers VZT Operations ontvangen voor de zaterdagavond dienst met een half uur tijd voor tijd ter compensatie van de 26 minuten;
  • Medewerkers VTT operations kunnen alternatief een nachtdienst lopen van 22.00 uur tot 06.00 uur.  

Stemformulieren

Vandaag of morgen ontvangen de CNV leden een stemformulier thuis. Bij het stemformulier zitten twee bijlagen. Het gaat om een bijlage waarin de nieuwe en oude cao artikelen per onderwerp op een rij zijn gezet. Daarnaast ook een bijlage met overzicht van alle cao voorstellen waar de vakbondsleden over stemmen. Deze twee bijlagen vind je ook terug bij deze nieuwsbrief.

Bij het stemformulier ontvangen jullie ook een antwoordenvelop. Je kunt het stemformulier retourneren met de antwoordenvelop. Dit keer is er dus geen postzegel nodig!

Let op; de antwoordenvelop met stemformulier moet uiterlijk 19 oktober 2023 retour worden verzonden.

Uitslag van de stemming

Op 24 oktober 2023 zullen we de CNV stemmen net als de FNV stemmen tellen in de kantine in Vlissingen. We tellen de stemmen in bijzijn van de leden en kaderleden. De uitslag is dan ook direct aan jullie bekend.

Omdat we schriftelijk stemmen is het belangrijk dat de adresgegevens van onze leden kloppen. Mocht je verhuisd zijn, geen stemformulier hebben ontvangen of een vraag hebben over de bijlagen, stuur mij gerust een mail of app bericht.

Met vriendelijke groet,

Mirjam van Leussen
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
0628866597
m.vanleussen@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error