Vopak passeert vakbonden bij bepaling verkoopbonus.

Na de aankondiging van de strategische review hebben CNV Vakmensen en FNV Havens op 12 april 2023 aan Vopak kenbaar gemaakt dat indien de verkoop van de Botlek terminals doorgaat, wij onder andere afspraken willen maken over een “verkoopbonus” voor de werknemers van de Botlek organisatie.

Op maandag 23 oktober 2023 werden we door Vopak geïnformeerd dat zij, zonder met ons te overleggen, aan de werknemers van de Botlek een eenmalige bonus van €1000,- bruto gaan toekennen. Zoals wij in onze nieuwsbrief van donderdag 26 oktober jl. hebben aangegeven is dit bedrag niet met ons afgestemd. CNV Vakmensen en FNV Havens vinden dit bedrag ook veel te laag en deze eenmalige bonus heeft niet onze goedkeuring.

Op initiatief van CNV Vakmensen en FNV Havens is er op dinsdag 21 november jl. overleg gevoerd met Vopak over de “verkoopbonus”. Vopak geeft aan dat zij niet verplicht zijn een bonus toe te kennen. De werkgever stelt dat de meeste werknemers op de Botlek terminals blij zijn met de door Vopak aangekondigde bonusuitkering. Volgens de werkgever is er maar een groepje werknemers die aan Vopak kenbaar heeft gemaakt de bonusuitkering (te) laag te vinden. Vopak is  daarom niet bereid om met CNV Vakmensen en FNV Havens aanvullende afspraken te maken over deze uitkering. 

Vragen?
Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben mail deze dan naar h.chikhi@cnvvakmensen.nl

Hanane Chikhi
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error