Evos Amsterdam nog steeds geen nieuwe cao’s

Onderhandelingsronde drie heeft nu ook plaatsgevonden op East. Zowel op West als East zijn na drie rondes de onderhandelingen voor een nieuwe cao vastgelopen. Hoe nu verder?

Cao heeft nawerking
Alle arbeidsvoorwaarden blijven wat ze zijn ook na afloop van de cao vanaf januari 2024. Dat noemen we nawerking van de cao. Uiteraard hadden we een mooi resultaat willen voorleggen zo einde jaar, maar dat is niet gelukt. Op beide locaties is dat niet mogelijk gebleken, omdat Evos wil schakelen tussen beide cao’s met een belangrijk doel, namelijk het harmoniseren van de salaristabel.

1 salarisschaal Oost en West niet haalbaar
Toewerken naar 1 salarisschaal is voor Evos essentieel deze onderhandelingen. Op East lopen ze daar op vast in de laatste onderhandelingen, dus is ‘harmonisatie’ op dit vlak niet mogelijk bij West. Het is samen harmoniseren met een salaristabel of geen gezamenlijke salaristabel. Het een kan niet zonder het ander. Oftewel ONE EVOS of EVOS NONE!

Gedegen vergelijking van beide cao’s
Zowel bij East als West is meerdere malen gehamerd op een gedegen onderzoek naar het harmoniseren van de arbeidsvoorwaarden in plaats van alleen de salaristabel daaruit te pikken. Komend jaar, 2024 zou daar voldoende gelegenheid voor bieden. Dan zou je spreken over een cao met een looptijd van 1 jaar.  Evos wil perse een tweejarige cao en in die twee jaar harmoniseren van ‘mogelijk’ ook andere arbeidsvoorwaarden. Wat er dan nog meer geharmoniseerd gaat worden is totaal niet duidelijk.

Bezuinigingen voor arbeidsrust
Waarom dan perse naar een twee jarige met veranderingen in je arbeidsvoorwaardenpakket, terwijl de medewerkers vooral een rustig jaar willen na de overname van East? Werkgever wil 0% loonsverhoging in twee jaar en de nieuwe cao mag geen geld kosten. Beide vestigingen willen 2024 houden wat ze hebben, maar vanaf 2025 moet er meer in het vat zitten. Hoe kunnen we elkaar vinden?

We houden jullie op de hoogte van het verloop. Voor nu fijne feestdagen & mooie einde jaar gewenst, stay safe!

Met vriendelijke groet,

Fadua Toufik

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error