Nawerking cao Evos West

Sinds 14 november 2023 is er geen contact meer geweest over jullie cao met Evos. Inmiddels is de looptijd van de cao verstreken wat betekent dat er sprake is van nawerking: alle arbeidsvoorwaarden waar geen datum aan verbonden is, blijven geldig en kun je je op beroepen.

2 jaar nul-lijn?!

Werkgever geeft de voorkeur aan een tweejarige cao. De werkgever zegt geen ruimte te hebben voor een initiële loonsverhoging, ook niet bij een cao van 2 jaar. Dat betekent 2 jaar stil staan op salaris en dat is onacceptabel gezien de tankopslag bedrijven die in 2023 wel afspraken konden maken voor de nabije toekomst: Vopak, HBTT en Vesta. Bij Koole start binnenkort een actie traject, omdat ook daar de werkgever wil vasthouden aan jaren NIKS.

Voorstel voor 1 salarisschaal Oost en West

In het kader van geleidelijk harmoniseren wil Evos alvast naar 1 salaristabel gaan. De bodem van de schaal van West (fors lager dan Oost) zou dan gehanteerd worden voor alle nieuwe werknemers. De max van de schaal zou dan aansluiten bij de hoogste trede bij East, waarbij de 13e maand wordt verdisconteert in het maandloon. Vervolgens wil Evos een wijziging in de beoordelingspercentages. Zit je aan het begin of midden van de schaal maak je grotere beoordelingsverhoging stappen, zit je aan de bovenkant van de schaal maak je juist kleinere stapjes -maar wel naar een iets hoger plafond van de schaal.

Evos East ook geen nieuwe cao

Ook bij jullie collega’s van East is geen cao afgesloten einde jaar. Een salaristabel voor beide locaties is een idee van Evos waar geen draagvlak voor is, geen initiële en daardoor geen eerlijke cao naar de huidige tijd. De bonden zien dit als een gemiste kans om een positieve start te maken met de harmonisatie!

CNV vakmensen en FNV Havens zien geen reden om een nieuwe cao af te sluiten als deze bestaat uit verslechteringen/wijzigingen en geen verbeteringen. Nawerking is dan gunstiger. Mocht je een andere mening hebben, laat het ons dan weten!

Ben je nog geen lid? Wordt nu lid zodat jij ook kunt meepraten. 

Met vriendelijke groet,
Fadua Toufik

Downloads

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error