Duidelijkheid vanuit Evos West en East

Eind september bleek dat Evos nog geen concrete ideeën had wat betreft de bedrijfsvoering voor West en Oost, ook hinkte men nog op 2 gedachten wat betreft harmoniseren: 2 aparte bedrijven houden maar wel zoveel mogelijk gelijktrekken? Op 1 november gaf Evos meer tekst en uitleg.

Tijdslijn
Evos wil 1 salaristabel en beoordelingsverhogingstabel invoeren per 1 januari 2024. Per januari 2025 moet gewerkt worden met de nieuwe functiebeschrijvingen en functie matrix. Vanaf 2026 wil Evos dan de overige onderdelen gelijktrekken.

Organisatiewijzigingen
Ondertussen is Evos druk met allerlei adviesaanvragen via de OR welke organisatiewijzigingen behelzen die nodig zijn om East en West bij elkaar te krijgen qua (vrijwillige) uitwisseling, service aan de klanten en werkzaamheden. Evos wil toe werken naar ‘One Evos’: zoveel mogelijk de organisatie op dezelfde lijn krijgen zowel in- als extern.

Kostenbesparingen
Met het mooie woord ‘resultaatverbetering’ werd ook gesproken over kostenbesparingen. Evos wil dit deels uit de uitwisseling tussen oost & west halen en ook door het samengaan van verschillende afdelingen. Vanuit de vakbonden zijn vragen gesteld over de nut en noodzaak van ‘besparingen’ en helaas is daar geen samenhangende onderbouwing voor. Voor alsnog zien we twee vestigingen met een uitstekende netto winst.

Geen gedwongen ontslagen
We hebben uitdrukkelijk gevraagd of er wijzigingen in het personeelsbestand nodig zijn voor deze kostenbesparingen en het antwoord is dat er nu geen aanleiding is voor gedwongen ontslagen. Eventueel verdwijnen van fte’s zal opgevangen worden door natuurlijk verloop. Je kunt dan denken aan intern doorschuiven van medewerkers en bijvoorbeeld werknemers die met (pre)pensioen willen.

Vervolg data onderhandelingen:
West: 9 en 14 november 2023
East: 13 november en 7 december 2023

Mochten er vragen zijn over deze nieuwsbrief of andere zaken, dan kun je jouw collega kaderlid aanspreken of jouw vakbondsbestuurder mailen f.toufik@cnvvakmensen.nl

met vriendelijke groet,
ook namens de kaderleden Bertus Spanjersberg, Ayolt Vaatstra, Jan Maarten Klaassen

Fadua Toufik (vakbondsbestuurder)

Downloads

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error