Update strategische review Vopak

Op woensdag 15 februari 2023 heeft Vopak aangekondigd een strategisch review te starten naar de drie chemieterminals in de haven van Rotterdam. Dit strategisch onderzoek zal mogelijk leiden tot (gedeeltelijke) afstoting van de locaties Botlek Zuid, TTR en Chemiehaven.

Naar aanleiding van de aangekondigde strategische review heeft er op vrijdag 23 juni 2023 een vervolgoverleg plaatsgevonden tussen Vopak, FNV Havens en CNV Vakmensen.

Tijdens dit overleg heeft de directie een update gegeven over het verkooptraject. Afgelopen tijd heeft Vopak de nodige voorbereidingen getroffen zoals het verzamelen van gegevens, het inrichten van de projectorganisatie en is het marketingmateriaal opgesteld. Inmiddels heeft Vopak het verkoopproces opgestart waarin het bedrijf opzoek gaat naar een geschikte koper. Dit proces kent een aantal fases. In het laatste stadium zal onderhandeld worden met de door Vopak meest geschikt geachte koper.

In het overleg met Vopak hebben FNV Havens en CNV Vakmensen uitgebreid stilgestaan bij de mogelijke gevolgen van de strategische review op de werknemers. Ook hebben FNV Havens en CNV Vakmensen de gelegenheid te baat genomen om Vopak te wijzen op de uitgangspunten van vakbonden ten aanzien van werkgelegenheid en kwaliteit van arbeid. Wij hebben normaals benadrukt dat we tijdig afspraken moeten maken over hoe de sociale gevolgen opgevangen moeten worden

Uiteraard houden wij jullie op de hoogte van de gesprekken die met Vopak gevoerd gaan worden.

Hanane Chikhi
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error