Eerste MOT cao 2022-2024 eindelijk rond

Bijna een jaar geleden stemde een ruime meerderheid van onze achterban, CNV en FNV leden, voor de allereerste cao in de geschiedenis van MOT. Het duurde vervolgens bijna Een jaar voordat de teksten daadwerkelijk waren uitgewerkt en de laatste puntjes op de i, konden worden gezet. Vakbonden zijn verheugd jullie te kunnen melden dat de teksten zijn uitgewerkt en jullie  tot en met december 2024 een cao hebben.

Puntjes op de i   
Nadat jullie eind april op de ledenraadpleging voor de nieuwe cao stemden, was het eerst wachten op een opzet voor de tekst van de cao. Nadat we deze ontvingen hadden vakbonden eind vorig jaar een fysieke bijeenkomst om de teksten samen met jullie werkgever door te nemen. Hierna volgde nog een uitgebreide, vrij technische discussie per mail over de exacte formulering van een aantal onderwerpen. Vakbonden zijn blij dat de cao eindelijk afgerond is en kunnen in ieder geval zeggen dat we niet over één nacht ijs gegaan zijn, maar erg zorgvuldig de tijd hebben genomen. Een cao zal voor de toekomst als format blijven dienen en daarom essentieel dat de teksten er goed in staan.

Uitwerking afspraken duurzame inzetbaarheid
In de cao is afgesproken dat tijdens de looptijd van deze cao overleg plaatsvindt over duurzame inzetbaarheid. Hiertoe worden eerst de bestaande voorzieningen geïnventariseerd. Daarnaast wordt in een studiegroep onderzocht wat andere mogelijkheden, waaronder een generatiepact, zijn om oudere werknemers voor het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd te ontzien. Zie voor meer informatie bijlage 3 van de cao. Het doel is om voor 1 oktober 2024 de gezamenlijke bevindingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid vast te stellen zodat dit als input voor de volgende cao kan dienen. Met de OR zal werkgever de studiegroep optuigen.

Zodra er meer bekend is over de ontwikkelingen, komen we hier uiteraard op terug.

Met vriendelijke groet,

Fadua Toufik



MOT cao vanaf 2022 - Nieuws | CNV Vakmensen

Downloads