Weinig voortgang cao-onderhandelingen Philips

Op maandag 15 april heeft de tweede ronde cao-onderhandelingen Philips plaatsgevonden.

Reactie werkgever 

Philips heeft gereageerd op een aantal cao-voorstellen van de vakbonden, zoals het verzoek tot  ophoging van de kilometervergoeding en het thuiswerken maar ook de invoering van een maandelijkse bruto bijdrage ziektekosten, invoeren van de 80-90-100-regeling  en continuering RVU door aan te geven welke materiele waarde hiermee gemoeid is. Met andere woorden: “Alles kost geld”!

Vereenvoudiging cao-afspraken

Daarnaast had Philips een presentatie over vereenvoudiging van cao-afspraken op het gebied van vergoedingen, werkkostenregeling en zorgverlof/ouderschapsverlof. Duidelijk werd dat Philips de kaarten nog tegen de borst houdt dit mede in verband met de kwartaalcijfers die binnenkort gepresenteerd zullen gaan worden.

Volgend overleg 29 mei

Philips heeft toegezegd dat zij voorafgaand aan het derde cao-overleg op 29 mei met een integrale reactie op alle cao-voorstellen zal komen. Of een loonbod hier ook onderdeel van uit zal maken is nog niet bekend.

De cao online

Op de cao-pagina van Philips kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar www.cnvvakmensen.nl/werf-een-lid/   

Mede namens Ad van der Sande (CNV-onderhandelingsdelegatie lid), 
Arjan Huizinga, bestuurder CNV
M 06 5160 2032
a.huizinga@cnv.nl

Stel hier je vraag

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error