Zinnig gesprek bij Apple

Afgelopen 11 april 2024 ben ik op bezoek geweest in het Jirschgebouw om in gesprek te gaan met de nieuwe HR-directeur van Apple. Met Anne Meyer heb ik gesproken over de grote toename van het aantal vakbondsleden bij Apple. Wij signaleren via de leden dat er een flinke toename aan ontevredenheid heerst op de werkvloer.

Eerste kennismaking

Behalve dat het voor mij de eerste kennismaking met de nieuwe hr-directeur was, heb ik kunnen spreken over een aantal van de pijnpunten van de leden. We hebben het voornamelijk gehad over work-life balance en roostering. Uit het gesprek begrepen we dat er op dit moment een pulse survey in de winkel is. Wij willen als CNV dat er uit dergelijke onderzoeken ook echte acties vloeien om de werkomstandigheden te verbeteren. Daarom hebben we afgesproken met Apple om elk kwartaal met elkaar in gesprek te gaan, samen met de kaderleden.

Rondje door de winkel

Samen met kaderlid Henne heb ik na het gesprek een rondleiding gehad door de winkel, waardoor ik mezelf heb kunnen voorstellen aan een aantal werknemers. Hieruit zijn gesprekken ontstaan over veiligheid, klantcontact, roostering en vrije dagen. We nemen jullie punten graag mee.

We zoeken meer kaderleden

Onze kadergroep wordt op dit moment bekleed door mensen die werken in de product zone. Werk jij bij de genius bar of backstage en heb jij goede ideeën? Sluit je dan aan bij onze kadergroep. Als kaderlid ben je een belangrijke spin in het web om goede arbeidsvoorwaarden te bereiken en de problemen op de vloer op te lossen, samen met het CNV. Stuur gerust een appje of mailtje als je hierin interesse hebt.

 

Leon van der Elsen

Vakbondsbestuurder CNV

06 81 41 92 58

l.vanderelsen@cnv.nl