Kom op 15 december a.s. naar stemming over eindbod ZR voor nieuwe cao

Gat op loon onoverbrugbaar. Jullie werkgever heeft een eindbod gedaan. De leden hebben het laatste woord. Lees verder in de nieuwsbrief.

Op 30 november vond het derde en laatste cao overleg plaats met Zeeland Refinery over jullie nieuwe cao. Het hete hangijzer was loon. Na het bod van de directie van 4% per oktober + 1% per januari tijdens het vorige overleg, vroegen bonden 9% voor een jaar. Werkgever schorste het overleg om intern ruggespraak te houden. Helaas lukt het ZR niet om ons hier voldoende tegemoet te komen. Jullie werkgever legt een eindbod neer voor een éénjarige cao met een loonsverhoging van 5,5% per 1 oktober 2023. Bonden vinden het jammer dat er een eindbod ligt en hopen jullie op 15 december a.s. te zien bij één van de gemeenschappelijke achterbanraadplegingen van FNV en CNV in hotel Arneville in Middelburg.

Inhoud eindbod    
Het eindbod heeft een looptijd van een jaar waarin de lonen per 1 oktober 2023 met 5,5% worden verhoogd. De afspraken waar we het eerder al over eens werden staan en verder is het volgende afgesproken:

  • De tijdelijke overwerkregeling uit dienstmededeling 019 wordt vervangen door een nieuw systeem dat het laten uitbetalen van extra opkomsten stimuleert en het opnemen in tijd voor tijd onaantrekkelijk maakt.
  • Het functiewaarderingssysteem wordt gemoderniseerd, inclusief een garantieregeling met een warme persoonlijke toeslag, zodat niemand erop achteruit gaat  

De tekst van het eindbod is toegevoegd in de bijlage van de nieuwsbrief. 

Wat vinden de vakbonden?
FNV en CNV vinden het jammer dat we er op loon niet uitgekomen zijn. De verhoging ligt onder het landelijk gemiddelde in de chemische sector en betekent koopkracht verlies als je het afzet tegen de inflatie. Daarom leggen we het eindbod negatief voor. Beide vakbonden zijn wel tevreden over een aantal andere zaken zoals het verhogen van de bijdrage in de ziektekosten en het verhogen van de reiskostenvergoeding. Uiteindelijk beslist onze achterban.

Stemmen? Kom op 15 december naar één van de bijeenkomsten
Wij lichten het eindbod graag mondeling aan je toe, voordat er gestemd wordt. Wij nodigen onze leden daarom uit om op vrijdag 15 december naar één van de bijeenkomsten te komen.

  • Vrijdag 15 december van 13:30 - 14:30 uur, hotel Arneville Buitenruststraat 22, 4337 EH Middelburg
  • Vrijdag 15 december van 16:00 - 17:00 uur, hotel Arneville Buitenruststraat 22, 4337 EH Middelburg

Ben je verhinderd, dan kun je je stem middels de machtiging in de bijlage via één van de kaderleden uitbrengen (Jesse de Decker of Erik Riemens).

Reageren op deze nieuwsbrief? Spreek één van de kaderleden aan of mail naar: iris.vanderveen@fnv.nl  voor FNV en s.koevoets@cnvvakmensen.nl  voor CNV.

Met vriendelijke groeten, Bart de Blok, Edwin de Jonge, Ronald Meulpolder en Iris van der Veen namens FNV Procesindustrie en Erik Riemens, Jesse de Decker en Sanne Koevoets namens CNV Vakmensen



Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error