CNV stelt Zeeland Refinery ultimatum

Op dinsdag 30 januari 2024 hebben wij jullie gesproken op de ledenvergadering en de actie-vergadering. De uitkomsten zijn overduidelijk. Bijna unaniem door beide vakbonden gestemd tegen het eindbod en voor een actie/staking. CNV stelt Zeeland Refinery nu een ultimatum. Lees hieronder meer nieuws. Hartelijke groet, Johann Honders

Bonden stellen Zeeland Refinery ultimatum

8 februari uitnodiging frietje eten bij Zeeland Refinery

Beste leden werkzaam bij Zeeland Refinery,

Op dinsdag 30 januari 2024 hebben wij jullie gesproken op de ledenvergadering en de actie-vergadering. De uitkomsten zijn overduidelijk. Bijna unaniem door beide vakbonden gestemd tegen het eindbod en voor een actie/staking.

Naar aanleiding van de uitkomsten van de leden- en actievergaderingen hebben we met het actiecomité overleg gevoerd. De eerste stappen voor het vervolg zijn daarin gezet.

Als eerste hebben wij zojuist Zeeland Refinery een ultimatum gesteld. Dit ultimatum loopt af of vrijdag 9 februari 12.00 uur. Als er voor die tijd niet wordt ingegaan op onze eisen, zullen we daarna overgaan tot acties/stakingen. Zodra we hier meer informatie over hebben, horen jullie van ons en het actiecomité. Als eerste op de hoogte zijn? Word dan deelnemer van deze Whatsappgroep: https://chat.whatsapp.com/JkbMrSnCrVWKHfOETHKLJm

Wel willen we Zeeland Refinery nog een laatste signaal geven voordat we tot acties/stakingen overgaan. We nodigen jullie uit om in je pauze op donderdag 8 februari 2024 een frietje te komen eten op de parkeerplaats nabij de rookshelter bij Zeeland Refinery. De frietkraam staat daar van 11.30-14.00 uur. Jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd! Kom vooral allemaal, des te duidelijker zal het signaal richting jullie werkgever zijn dat we opkomen voor een goede cao!

P.s. Stem in het kader van de veiligheid met je collega’s de bezetting op de werkvloer af.


De leden van het actiecomité zijn de volgende personen. Bij vragen over acties kan je altijd naar hen toe of je kan je bij ons melden:

Jaap Klingenberg, René van ’t Westende, Lars Catsman, Jesse de Decker, Edwin de Jonge, Jens v.d. Pol, Rien van Loenhoud, Rik Hartog, Rob Vermeulen, Stephan de Visser en Ruben de Wolf.

Vind je het ook leuk om deel te nemen aan het actiecomité? Dan horen we dit graag. Stuur een mail aan Elsa (elsa.vanderkraats@fnv.nl) of Johann (j.honders@cnvvakmensen.nl).

Alvast bedankt voor jullie komst en betrokkenheid! We houden jullie op de hoogte van het verdere proces.

Tot 8 februari!

Mede namens Ronald Meulpolder, Edwin de Jonge, Bart de Blok, Erik Riemens en Jesse de Decker, een hartelijke groet,

Johann Honders en Elsa van der Kraats