Cao Zeeland Refinery update verbeterd eindbod

23 januari hebben wij overleg gehad met jullie werkgever Zeeland Refinery. Op de agenda stond het afgewezen eindbod van 30 november 2023. Jullie hebben massaal dit eindbod afgewezen. Daarom hebben we opnieuw met jullie werkgever gesproken over eventuele verbeteringen/veranderingen. De directie is bereid om een verbetering door te voeren in het eindbod. Lees hieronder meer informatie waaronder een uitnodiging voor een ledenvergadering en 3/4-vergadering op 30 januari.

Bonden leggen verbeterd eindbod cao Zeeland Refinery negatief voor

23 januari hebben wij overleg gehad met jullie werkgever Zeeland Refinery. Op de agenda stond het afgewezen eindbod van 30 november 2023. Jullie hebben massaal dit eindbod afgewezen. Daarom hebben we opnieuw met jullie werkgever gesproken over eventuele verbeteringen/veranderingen. De directie is bereid om een verbetering door te voeren in het eindbod. Deze ziet er als volgt uit:

  • Medewerkers krijgen een éénmalige compensatie voor de hoge inflatie van € 1000,-. Dit is een éénmalige uitkering die een gemiddelde loonwaarde vertegenwoordigd van 1,9%. De uitkering is van toepassing op de medewerkers die op 1 oktober 2023 in dienst zijn. De uitkering is voor iedere medewerker gelijk ongeacht omvang dienstverband.

Wat vinden wij als bonden:

Als bonden zien wij een verbetering in het eindbod, maar dit komt niet in de buurt van wat wij vragen. Wij vinden een éénmalige uitkering niet voldoende om de hoge inflatie van de achterliggende jaren te compenseren. Daarom leggen wij ook dit eindbod negatief aan jullie voor en organiseren de volgende ledenvergadering:

Datum:                    30 januari 2024

Tijd:                         13.30 en 16.00 uur

Locatie:                  Hotel Arneville Middelburg, Buitenruststraat 22, 4337 EH

Stemmen kan alleen tijdens de ledenvergadering. Als de uitslag negatief is, volgt aansluitend op iedere vergadering een actie-vergadering.

De directie van ZR is opnieuw niet ingegaan op de eisen die door jullie zijn gesteld. We hebben als bonden aangegeven dat we daarom uit onderhandeld zijn. In deze actievergaderingen moet minimaal 75% van de leden besluiten of we Zeeland Refinery een ultimatum stellen (NB minimaal 75% van de aanwezige leden op alle bijeenkomsten bij elkaar opgeteld). Als je vóór actie stemt, gaan de vakbonden ervan uit dat je bereid bent om actie te voeren en indien nodig te staken. 

Doel van deze vergaderingen is om te bepalen of de leden Zeeland Refinery een ultimatum willen stellen en of er genoeg actiebereidheid is om ons samen hard te maken voor een goede cao.

Alleen leden die aanwezig zijn op de vergadering mogen stemmen, wanneer je nog geen lid bent en jij je wilt hardmaken voor een goede cao is dit het moment om lid te worden.

Reageren op deze nieuwsbrief? Spreek één van de kaderleden aan of mail naar: Elsa.vanderkraats@fnv.nl voor FNV en J.Honders@cnvvakmensen.nl of voor CNV.

Met vriendelijke groeten, Bart de Blok, Edwin de Jonge, Ronald Meulpolder en Elsa van der Kraats namens FNV Procesindustrie en Erik Riemens, Jesse de Decker en Johann Honders namens CNV Vakmensen

 

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error