Eerste gesprek bonden met directie Zeeland Refinery over nieuwe cao

Op 21 oktober spraken de bonden een eerste keer over jullie cao. De sfeer aan tafel was prettig, maar helaas is het gat tussen wat werkgever biedt en wat wij vragen groot. Omdat er aan de kant van zowel CNV als FNV nieuwe gezichten waren, is eerst kennisgemaakt, kregen we een business update en spraken we daarna over de cao. Binnenkort ontvangen we een uitnodiging voor een vervolggesprek, waar we hopelijk verder komen.

Business update en verwachting voor het komende jaar

De directie trapte het overleg af met complimenten aan de werknemers: 2022 is mede dankzij jullie inzet, een uitstekend jaar. Wel voegde werkgever toe dat er stevige uitdagingen zijn: de recessie en de noodzaak om aantrekkelijk te blijven voor investeringen van de eigenaren. Ook is gesproken over het hoge verloop in collega’s en de effecten op de werkdruk en het overwerk.  

Toelichting voorstellen bonden 

Wij hebben vervolgens onze voorstellen toegelicht, die je in de vorige nieuwsbrief kunt vinden. De vakbonden hebben benadrukt dat hèt thema voor de onderhandelingen de loonsverhoging is in combinatie met ons voorstel voor een extra periodiek voor collega’s onder de gele lijn.

Reactie Zeeland Refinery

Jullie directie wil afspraken maken over een cao van twee jaar en heeft een openingsbod gedaan van 5% loonsverhoging voor 2022 en wil in 2023 de gemiddelde loonsverhoging in de chemie volgen met een minimum van 4%. Werkgever gaat op dit moment niet in op ons voorstel over de extra periodiek, noch op onze voorstellen voor:
-een extra feestdag
-verhoging ziektekostenvergoeding
-tankpas
-loopbaan APK

Er is wel overeenstemming over verlenging van de protocolafspraken:
-verrekening vakbondscontributie
-werkgeversbijdrage en het niet verhalen van de WGA-gedifferentieerde premie
Werkgever zal de bonden ook betrekken bij de evaluatie over de pilot met het 110%-dienstverband.

Wat vinden vakbonden?

We hebben aangegeven dat met dit bod een tweejarige cao onbespreekbaar is. Wij vinden dat vergelijkingen met andere cao's, bijvoorbeeld Shell, niet opgaan omdat ZR een oktober contract is waarbij de inflatie inmiddels veel hoger ligt. Wij hebben alle voorstellen gehandhaafd en hebben de directie gevraagd om een beter bod te doen, waarbij het voorstel voor de extra periodiek onder de gele lijn naast een beter loonbod zeer zwaar weegt.

Vervolg

CNV is benieuwd naar de reactie van ZR en houdt je op de hoogte van het vervolg van de onderhandelingen. Je kunt het hele cao-traject online volgen.

Ga naar jouw cao-pagina en klik hier

Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ook kun je terecht bij de kaderleden Erik Riemens en Jesse de Decker, of Hubert Koetsveld en Jaap Bosma, bestuurders CNV. 

Hubert Koetsveld
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 2886 6579
E: h.koetsveld@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error