Aangepast cao resultaat Zeeland Refinery

Er is een aangepast resultaat behaald voor de cao Zeeland Refinery. Meer informatie over dit resultaat lees je hieronder.

Beste leden werkzaam bij Zeeland Refinery,

Op 20 januari 2022 hebben FNV en CNV met jouw werkgever Zeeland Refinery onderhandeld over een nieuwe cao. Tijdens deze onderhandelingen is er een verbeterd resultaat behaald wat wij aan jullie willen voorleggen. Er zijn op verschillende punten wat verbeteringen op het resultaat geboekt. Echter is dit nog niet hoog genoeg om het inflatieniveau van 2021 (2,7%) te compenseren. Het verbeterde resultaat ziet er in hoofdlijnen als volgt uit. Diverse punten uit het vorige resultaat zoals het verhogen van de toeslag over het vakantiegeld vind je terug in de bijlage.

  • Looptijd: De cao heeft een looptijd van 18 maanden, van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2023; Ons voorstel voor een kortere looptijd is niet overgenomen.
  • Loon: Werkgever zal het roosterinkomen als volgt structureel verhogen:
    • Met ingang van 1 januari 2022 met 1,5%. Tevens zal er een éénmalige bruto uitkering plaatsvinden ter grootte van 1,5% van 3 maal het roosterinkomen van de maand oktober 2021; Dit betekent effectief een structurele verhoging van 1,5% per 1 oktober 2021.
    • Met ingang van 1 oktober 2022 met 1,25%.
    • Toeslag over het vakantiegeld verhogen van 16% naar 30%, dit heeft een loonwaarde van 0.75%
  • Tijd voor tijd: er is afgesproken dat de overwerktoeslag voor het kalenderjaar 2022 als Tijd voor tijd op verzoek van de medewerker kan worden omgezet. De werknemer die dan een restant heeft aan tijd-voor-tijd (compensatie-uren), mag deze tot een maximum van 40 uren meenemen naar 2023. Voor zover het saldo boven deze 40 uur uitkomt, dan wordt het meerdere uitbetaald.

Daarnaast is er in de gesprekken door ZR erkent dat er een probleem is met de omvang van het overwerk, verschoven diensten etc. ZR heeft commitment uitgesproken dat ZR zal toezien op het terugdringen van overwerk, verschoven diensten en flexibele werktijden. Dit zal in de shiftplatforms verder worden besproken.  

Het woord is nu aan jullie. Op vrijdag 11 februari 2022 wordt er een ledenvergadering voor leden van FNV en CNV georganiseerd om het resultaat met jullie te bespreken.

Datum:               Vrijdag 11 februari 2022

Tijd:                    13.30 en 16.00

Locatie:              Hotel Arneville Middelburg, Buitenruststraat 22, 4337 EH

Wanneer de coronamaatregelen daarom vragen, zullen wij jullie op tijd hierover informeren. Belangrijk om te melden is dat stemmen alleen op de ledenvergadering mogelijk is. Als het niet mogelijk is om op de ledenvergadering aanwezig te zijn door de corona omstandigheden, dan kan er bij uitzondering contact opgenomen worden met je vakbondsbestuurder. Wij nodigen jullie daarom van harte uit om bij één van deze vergaderingen aanwezig te zijn!

Namens de onderhandelingsdelegatie,

Johann Honders                                            Egbert Schellenberg

Bestuurder CNV Vakmensen                         Bestuurder FNV Procesindustrie             

E.J.honders@cnvvakmensen.nl                     E. egbert.schellenberg@fnv.nl

M. 06 30 20 51 36                                         M. 06 51 25 67 70

 

Downloads