Weinig voortgang cao Aspen

Afgelopen maandag 8 mei heeft alweer de derde cao- onderhandelingsbijeenkomst plaatsgevonden. CNV Vakmensen had afgelopen maandag de verwachting dat het overleg in ieder geval zou leiden tot een integrale reactie van jouw werkgever op alle door CNV Vakmensen ingediende voorstellen.

Integrale reactie werkgever

Immers als je een complete reactie hebt, is het mogelijk de feitelijke onderhandelingen te kunnen starten. Helaas bleef de integrale reactie uit en hebben wij nog geen zicht op de reactie op alle ingediende cao-voorstellen van jouw werkgever. Wij hebben hierover onze teleurstelling uitgesproken! Jouw werkgever verdedigt zich door te stellen dat zij te maken heeft met twee nieuwe onderhandelaars (CNV en FNV) en nu ook met twee cao-voorstellenbrieven.

Loonruimte maximaal 5%

Op dit moment heeft jouw werkgever hoofdzakelijk gereageerd op cao-voorstellen die niet of nauwelijks materiële waarde hebben. Wel is tijdens de tweede bijeenkomst door jouw werkgever aangegeven dat de totale loonruimte 5% bedraagt. Hieruit moet dus de primaire loonsverbetering worden gefinancierd maar ook de overige (secondaire) afspraken. Het zal duidelijk zijn dat we nog ver verwijderd zijn van een mogelijk resultaat!

Vervolgoverleg

Op 22 mei staat het vierde en tevens laatste geplande cao-overleg op de rol. Wij gaan ervan uit dat we dan de integrale reactie mogen ontvangen, waarna we kunnen gaan bepalen hoe verder.

Besluit juridische splitsing Aspen Oss B.V.

CNV Vakmensen (maar ook FNV) hebben hun teleurstelling uitgesproken over de wijze waarop de vakbonden geïnformeerd en betrokken zijn geweest bij deze juridische splitsing. Naast het verstrekken van bescheiden mondelinge informatie en informatie na besluitvorming door jouw werkgever, heeft jouw werkgever zich niet gehouden aan artikel 2 lid n 2 en 3 van de cao Aspen.

Zo vindt CNV Vakmensen dat er tenminste tijdig gesproken had moeten worden over het overeenkomen van een sociaal plan om zodoende een veilig sociaal vangnet te bieden en hadden er afspraken gemaakt moeten worden met welke partij(en) er na de nawerkingsperiode van de cao (12 maanden) onderhandelingen gevoerd moeten worden over de cao bij de nieuwe onderneming. Dit is niet gebeurd en hierdoor kunnen mogelijkerwijs risico’s optreden voor werknemers.in het geval werknemers.

Hierover zal binnenkort verder gesproken worden in een klein comité ter voorkoming van herhaling van een dergelijke situatie.

CNV Kadergroep

Op 4 mei jongstleden heeft de CNV kadergroep haar eerste bijeenkomst gehad.
Tijdens deze bijeenkomst is gesproken over de stand van zaken van de cao-onderhandelingen en de juridische splitsing. De kadergroep heeft vooral de functie om over en weer informatie met elkaar te delen en daar waar nodig/gewenst samen strategische keuzes te maken.

De kadergroep bestaat uit Joyce Seric, Eric ter Voert, Thomas Doornbosch en André Vervenne. Heb je vragen of wil je informatie met hen delen spreek ze gerust aan.

Je cao online

Op de cao-pagina van Aspen kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.

Ze kunnen ook zelf lid worden via https://www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!


Mede namens Eric ter Voert (CNV onderhandelingsdelegatie lid).

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 60 20 32
Ea.huizinga@cnvvakmensen.nl

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error