Nieuw eindbod cao Aspen Oss en Biochem Oss

Op 10 november 2023 is jouw werkgever een nieuw eindbod overeen gekomen met FNV na een periode van acties. Dit eindbod is een verbeterd eindbod ten opzichte van het eindbod van 18 juli 2023. Het laats genoemde eindbod heeft van de leden van CNV Vakmensen haar instemming verkregen.

Verbeterde afspraken

In het nieuwe eindbod zijn verbeterde afspraken gemaakt over met name:

1.Benchmark

De beloningsbenchmark wordt geactualiseerd en uitkomsten zullen begin 2024 met de vakorganisaties worden besproken.
Mede op basis van de benchmark zal in de eerste helft van 2024 een gezamenlijke studie worden verricht naar mogelijke verbeteringen van de inrichting van het salarisgebouw.
Daarnaast zal in dezelfde periode de koppeling tussen beoordeling en beloning met de vakorganisaties worden besproken. Waar door partijen haalbaar geacht zullen vastgestelde verbeteringen meegenomen worden in de afspraken voor de volgende cao.

2.Duurzame inzetbaarheid

Het doel is om in deze cao-periode, op zo kort mogelijke termijn als realistisch is, te komen tot invoering van een regeling voor oudere medewerkers in de vijfploegendienst. Dit gericht op het verminderen van het aantal nachtdiensten om zo de negatieve effecten hiervan te reduceren. Deze regeling geeft de mogelijkheid om vanaf de leeftijd van 60 jaar minder uren te werken. Jouw werkgever is bereid dit op een basis van een 80-85-90 regeling in te voeren (80 % werken,85 % salaris en 90 % pensioenopbouw).
Het verlies aan ploegentoeslag door het nieuwe rooster wordt door de werkgever voor een deel (25%) vergoed.
De regeling zal in beginsel gelden voor 3 jaar. Na 2 jaar wordt deze door partijen geëvalueerd en als nodig verlengd of aangepast.

Gelet op het feit dat het verbeterde afspraken (zie het gehele eindbod in de bijlage) betreft ten opzichte van het eindbod van 18 juli hoeven de leden hierover niet te stemmen.
Mocht je toch van mening zijn bezwaar te moeten maken tegen dit eindbod dan kan dit door je bezwaar te sturen aan : a.huizinga@cnvvakmensen.nl

Doe dit uiterlijk vóór maandag 27 november 24.00 uur. 

Je cao online

Op de cao-pagina van Aspen kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar Member Get Member

Mede namens Erik ter Voert (CNV onderhandelingsdelegatie lid).

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2032
E a.huizinga@cnvvakmensen.nl

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error