Nog geen cao resultaat Aspen

Dinsdag 4 juli hebben vakorganisaties en de werkgeversdelegatie de onderhandelingen voor een nieuwe cao ingaand op 1 juli 2023 voortgezet. Ook in dit achtste overleg is het helaas nog niet gelukt om tot een resultaat te komen. Vakorganisaties hebben een uitgebreide  terugkoppeling gegeven van de ledenraadplegingen van de afgelopen weken en de werkgevers (Aspen Oss en BioChem Oss) gevraagd met een verbetering te komen op onder meer de volgende aspecten.

Inkomen

Inkomen maakt een belangrijk deel uit van een mogelijk cao-resultaat. CNV Vakmensen wenst een acceptabel loonbod, waarbij rekening wordt gehouden met:

  1. Tenninste de huidige inflatie ( op dit moment 6,2 %).
  2. Een initiële loonsverbetering( bovenop de inflatie).
  3. Een correctie op de beperkte loonontwikkeling in de vorige cao.
  4. Invoering met terugwerkende kracht op 1 juli 2023.

Duurzame inzetbaarheid

Leden hebben aangegeven al meerdere jaren te wachten op concrete afspraken over duurzame inzetbaarheid en/of ontzie-maatregelen, waardoor medewerkers gezond de eindstreep kunnen halen. Het volstaat niet om nu slechts en alleen een studie in de cao op te willen nemen. Leden verwachten nu tenminste concrete maatregelen die hieraan kunnen bijdragen. Dit wensen de leden:

  • Betaald verlof voor medewerkers vanaf 62 jaar. De mogelijkheid 5 jaar lang om 70 uur op jaarbasis minder te mogen werken met behoud van bezoldiging.
  • De invoering van een deeltijdregeling in de vorm van 80-85-100.

Arbeidsvoorwaarden die voor elke medewerker van toepassing zijn

Naast loon worden er veelal ook afspraken gemaakt over secondaire arbeidsvoorwaarden. Op dit moment in de onderhandelingen is er volgens CNV Vakmensen sprake van een disbalans tussen voorgestelde (nieuwe) arbeidsvoorwaarden voor een beperkte groep medewerkers en (nieuwe) arbeidsvoorwaarden, die gelden voor het gehele collectief.

Zo wenst CNV Vakmensen tenminste nog afspraken te willen maken over:

  • 5 mei.
  • Een bijdrage van de werkgever in de ziektekostenpremie van de medewerker.

De werkgevers gaan zich hierover beraden. Een volgend overleg is gepland op 18 juli aanstaande.
Voor CNV Vakmensen zal er op 18 juli gekomen moeten worden tot een resultaat dat we dan aan de leden kunnen voorleggen.
Of dit haalbaar is, hangt mede af van jouw werkgever.

Je cao online

Op de cao-pagina van Aspen kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen

Mede namens Erik ter Voert (CNV onderhandelingsdelegatielid).

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 60 20 32
E a.huizinga@cnvvakmensen.nl

 

Heb jij vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error