Onderhandelingsresultaat cao AkzoNobel

Het is alweer even geleden dat we jullie informeerden over de status van de onderhandelingen met jullie directie over de verlenging van jullie cao. We hebben in de tussentijd niet stilgezeten: afgelopen maandag en woensdag heeft informeel plaatsgevonden, dat uiteindelijk heeft geleid tot een onderhandelingsresultaat.

Onderhandelingsresultaat


De tekst van het resultaat kun je hier teruglezen. Naast afspraken over het loon is opvallend en belangrijk dat eigenlijk alle verslechteringsvoorstellen van Akzo van tafel zijn verdwenen. Verder zijn er mooie afspraken gemaakt over reiskosten, de aanvulling van het betaald ouderschapsverlof en nog meer zaken, die je terugleest in het resultaat.

Voorleggen aan de leden

We zijn tevreden over het niveau van de afspraken en zullen het daarom met een positief stemadvies aan jullie voor leggen. Wanneer dat precies zal gebeuren is nu nog niet duidelijk, maar de precieze data en tijden van de ledenvergaderingen zullen naar verwachting volgende week gecommuniceerd worden. Houd je mail dus nog even in de gaten.

In ieder geval is duidelijk dat één en ander niet tot stand gekomen zou zijn als jullie je als vakbondsleden de afgelopen tijd niet zo massaal geroerd zouden hebben. Dank jullie wel daarvoor!

 

 

Downloads