Voortzetting cao overleg Tate&Lyle

Op dinsdag 6 oktober hebben de vakbonden CNV Vakmensen en het FNV overleg gehad met jullie werkgever over de voortzetting van de onderhandelingen voor een nieuwe cao. In verband met de coronacrisis hebben we deze gesprekken eerder moeten verschuiven. Tijdens dit gesprek hebben de partijen vooral een aantal zaken toegelicht en is er nog niet onderhandeld.

Stand van zaken
Via een videoverbinding werden de vakbonden door de Europese HR directeur van Tate & Lyle geïnformeerd over de situatie van het bedrijf en op welke wijze het getroffen is door de coronacrisis. Er werd geconcludeerd dat ook jullie bedrijf geraakt is en dat het hierdoor de kosten moet gaan beperken. Werkgever gaf aan dat hij bereid is om de wijzigingsvoorstellen van de vakbonden in overweging te nemen maar vertelde ook dat onze loonvraag van 5% op jaarbasis er niet in zit.

Reactie vakbonden
Wij hebben aangegeven dat wij begrip hebben voor de situatie van Tate& Lyle en daar rekening mee zullen houden. Wij houden vast aan onze loonvraag maar zullen het totaalpakket beoordelen, dat betekent dat onze leden niet alleen naar de loonsverhoging zullen kijken maar de waarde van het totale aantal gemaakte afspraken zullen beoordelen. Wij zien geen reden om ondanks de huidige situatie niet tot een mooie cao resultaat te kunnen komen.

Vervolg
Tijdens dit gesprek hebben de werkgever en de bonden hun standpunten nader toegelicht maar hebben wij niet onderhandeld. Dat zal gebeuren op 27 oktober en wij hebben er alle vertrouwen in dat wij tot een mooi resultaat zullen komen.

Mede namens kaderlid Bert Scheurwater


Soraya Faez
Bestuurder CNV Vakmensen
E: s.faez@cnvvakmensen.nl