Nog geen nieuwe cao voor Tate&Lyle. Kom naar de ledenvergadering!

Op 7 maart was de derde ronde voor de cao-onderhandelingen bij Tate&Lyle. Deze derde ronde heeft er niet voor gezorgd dat wij tot een akkoord zijn gekomen. Onze eisen en de voorstellen van Tate&Lyle liggen nog erg ver uit elkaar.

Loon
De CNV leden hebben dit jaar ingezet op een cao met de looptijd van een jaar. Wij vragen 7,5% voor de compensatie van koopkracht en koopkrachtverbetering.

Tate&Lyle wil een 2 jarige cao. CNV kan hierin meegaan indien de loonsverhoging meestijgt met de duur van de cao. Tate&Lyle wil hier echter niet aan en hebben het volgende geboden:
Een tweejarige cao met het 1e jaar 2,5% en 2e jaar 2,5% boven op de APC.

 

Koopkrachtverlies
Tate&Lyle is van mening dat zij de inflatie uit 2022 en 2023 hebben gecompenseerd met de eenmalige uitkeringen die destijds zijn uitgekeerd. Het CNV is het hier uiteraard niet mee eens. Eenmalige uitkeringen ontvang je namelijk maar één keer en werken daarbij ook niet door in je structurele inkomen. Het heeft dan ook geen effect op jouw structureel verhoogde huur of hypotheek.

Hoeveel is het koopkrachtverlies voor de werknemers?

  • Inflatie 2022 en 2023: 14,8% inflatie
  • Structurele loonstijging over 2022 en 2023: 8% (bron; Tate&Lyle)

Het verschil tussen structurele inflatie van 14,8% en structurele loonsverhoging 8% = 6,8% koopkrachtverlies!

 

Volgende stap
Tate&Lyle gaat voor de vierde cao-onderhandeling langs bij de medewerkers om draagvlak te creëren voor hun loonbod. Wij hopen dat dit niet tot verdeeldheid leidt onder de medewerkers. Het CNV en FNV trekken in deze cao-onderhandeling samen op. Zowel CNV als FNV stelt dan ook voor om als collega’s niet met elkaar in discussie te gaan. Laat je niet verleiden tot verdeeldheid en opzetten tegen elkaar.

Ledenvergadering
Op maandag 18 maart 18.30 zal het CNV een online ledenvergadering organiseren. Het doel hiervan is om jou bij te praten over de huidige situatie. Daarnaast willen wij ook graag weten hoe jij er op dit moment instaat en bespreken we eventuele vervolgstappen. Kom dan ook vooral!

Meld je aan op het volgende mailadres met je lidnummer: t.alvi@cnvvakmensen.nl

Whatsapp groep Tate&Lyle
Wil je nou volledig up to date blijven over de ontwikkelingen bij Tate&Lyle en in het bijzonder nu over de CAO onderhandelingen? Meld je dan aan voor de Tate&Lyle whatsapp groep! Whatsapp mij op 0681920379 en ik zal je eraan toevoegen.
Dit zal mij en CNV Vakmensen helpen om jullie te kunnen vertegenwoordigen en snel te kunnen schakelen. Ook is het prettig om elkaar snel op de hoogte te kunnen houden bij eventuele ontwikkelingen.

De cao online
Iedereen kan meepraten op de cao-pagina van Tate&Lyle, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Dit is ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten. Meer informatie over de cao van Tate & Lyle kun je vinden op: jouw cao-pagina.

Vragen, opmerkingen, lid worden
Heb je nog vragen, opmerkingen, laat het ons weten! Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.

Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen - Vakmensen | CNV Vakmensen

 

Met vriendelijke groet,

Tossif Alvi, bestuurder CNV Vakmensen

t.alvi@cnvvakmensen.nl

0681920379