Struik biedt verbetering voor nieuwe cao

In de vorige nieuwsbrief hebben jullie kunnen lezen dat de leden van CNV vakmensen met een krappe meerderheid hebben ingestemd met het door Struik gedane eindbod.
Bij het FNV was dit niet het geval. CNV Vakmensen heeft toen besloten om de cao nog niet te tekenen, maar af te wachten of er een verbetering in het eindbod zou komen. Dit heeft uiteindelijk er toe geleid dat Struik het eindbod heeft aangepast. Er ligt nu een onderhandelingsresultaat dat tegemoetkomt aan de oorspronkelijke inzet van de vakbonden.

De loonsverhoging is verhoogd van 2% naar 2,5%, de looptijd blijft 10 maanden. Daarmee komt de loonsverhoging op jaarbasis nu uit op een ‘marktconforme’ 3%. De loonsverhoging gaat wel twee maanden later in (1 juni i.p.v. 1 april). Het is echter structureel hoger.

Het onderhandelingsresultaat ziet er nu als volgt uit:
  • Looptijd cao van 1 april 2020 tot 1 februari 2021;
  • Een structurele loonsverhoging van 2,5 % per 1 juni 2020;
  • Een studieafspraak over de verschillen in arbeidsvoorwaarden tussen werknemers bij Struik en Zwanenberg (volgens de cao’s Struik en Vleeswaren). Dit punt is niet veranderd.

Aangezien een meerderheid van de leden al akkoord was met het eindbod van Struik, wil ik het onderhandelingsresultaat met een positief advies aan jullie voorleggen.

Klik HIER om digitaal je stem uit te brengen. Stemmen kan tot 18 mei.
Ontvang je deze nieuwsbrief per post, maak dan gebruik van de bijlage.

Mocht je nog vragen hebben aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Mede namens Adrie Poiesz (kaderlid CNV Vakmensen),

Job Marskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 23 90 98 65
E: j.marskamp@cnvvakmensen.nl

Downloads