Struik CAO en Sociaal Plan akkoord

Beste Mensen, Vandaag is tijdens een ledenbijeenkomst de CAO(2022-2023)en Sociaal Plan Struik goedgekeurd door de leden. Meer dan 87% van de leden zijn akkoord met Sociaal Plan en 100% met de CAO, op naar de volgende stappen van ondersteuning VSO en mogelijk eventueel outplacement.

Overleg met Struik
Volgend op de ledenbijeenkomst dd 23 mei 2022 is er overleg geweest met Struik over vervolgstappen(CAO) en tekenen Sociaal Plan

CAO
Er is afgesproken dat bij de betaling van periode 6 de nabetaling van de cao verhoging wordt toegepast.

Sociaal Plan
Verder zijn de zorgen vanuit de vergadering overgebracht met betrekking tot de inzet van uitzendkrachten en de toenemende werkdruk. Struik gaf aan dat er -morgen- overleg is met een uitzendorganisatie om daar afspraken over te maken. Vervolgens gaf Struik aan dat voor vele werknemers de dienstjaren via het werken vanuit een uitzendburo bekend zijn.

De positie van (langdurige) zieke werknemers is nader besproken en de inzet is dat deze werknemers aanspraak kunnen op het sociaal plan en dat bij een bedrijfssluiting om bedrijfseconomische redenen het ontslag kan doorgaan via het UVW en dan is het afhankelijk van herplaatsingsmogelijkheden of er een ontslag vergunning verleend wordt. Advies Teken niets en laat je adviseren door onze juristen.


De standaard VSO wordt deze week aan bonden toegestuurd om te laten controleren door juristen van vakbonden.

De volgende stap is het houden van aanzeg gesprekken per afdeling.

Advies over VSO door CNV

Binnenkort zullen we u nader informeren hoe U Uw VSO kunt laten controleren door CNV Juristen

Vakantie bestuurder
Vanaf 26 mei tot 7 juni is uw bestuurder mat vakantie en bij vragen kunt U CNV Info bellen 030-7511007 of email cnvinfo@cnvvakmensen.nl

Vertrouwend U hiermee voldoende te hebben geïnformeerd
Met vriendelijke groeten

Peter de Ridder
Bestuurder
06051601997


Downloads