CNV doet Nestlé voorstellen voor nieuwe cao’s

31 maart aanstaande lopen de cao’s voor Nestlé af. CNV Vakmensen heeft zich sinds eind vorige jaar voorbereid op de nieuwe cao onderhandelingen en is gekomen tot een voorstellenbrief. Deze voorstellenbrief heeft CNV Vakmensen vandaag bij Nestlé ingediend.

De cao’s lopen af. Er moeten nieuwe afspraken komen om de cao’s te verlengen. Hierover is CNV Vakmensen sinds eind vorig jaar met kaderleden, leden en werknemers van Nestlé in zowel Nunspeet als Amstelveen in gesprek gegaan. Daarnaast hebben de ervaringen van het afgelopen jaar ook wat punten opgeleverd voor de voorstellenbrief. Ten slotte is ook het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Vakmensen (wat we landelijk bij alle cao’s willen bereiken) in de voorstellen verwerkt. Dit heeft geleid tot de voorstellenbrief die jullie hierbij aantreffen.

Belangrijkste voorstellen
De belangrijkste voorstellen uit de voorstellenbrief zijn:

  • Een loonsverhoging van 4% per jaar;
  • Verbetering van het Pay for Performance systeem voor de cao HP;
  • Verbetering afbouw ploegenregeling;
  • Invoering regeling zware beroepen;
  • Verbetering arbeidsomstandigheden en werkdruk.

Hierover gaan we met elkaar in overleg op maandag 6 april, maandag 20 april en donderdag 14 mei. We hopen ondanks de beperkingen die de maatregelen rond het coranavirus met zich meebrengen op constructieve overleggen die leden tot goede nieuwe cao’s.

Blijf goed op de hoogte!
We zullen de leden regelmatig informeren over de voortgang van de cao-onderhandelingen via een nieuwsbrief. Wil je nog directer op de hoogte worden gehouden dan kun je je bij de kaderleden Henk-Jan Plakke of Gerrit Schuur of een van de CNV-bestuurders aanmelden voor een whatsapp-groep. In deze groep wordt je direct geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen. Natuurlijk is het ook mogelijk om te reageren, maar niet in deze groep. Reageren kun je direct doen richting Henk-Jan Plakke, Gerrit Schuur of Louis Sanders of naar een van de CNV-bestuurders.

Geef je naam en mobiele nummer voor de CNV Nestlé appgroep aan een van ons door!

Wat betekent Corona-crisis voor jou?
Werknemers worden volop geconfronteerd met de gevolgen van de Corona-crisis. Lukt het je om daarmee om te gaan? We willen je in ieder geval wijzen op onze website die je bij vragen kunt raadplegen: www.cnvvakmensen.nl/themas/coronavirus . Daar kun je ook vragen stellen of zorgen delen. Komt er dan niet uit of heb je echt een heel specifieke vraag, dan kun je bellen met CNV Info op 030-7511007. Voor de flexkrachten binnen je bedrijf die geconfronteerd worden met de gevolgen van de Corona-crisis is meer informatie te vinden op www.cnvvakmensen.nl/caos/uitzendbureaus/cao-uitzendkrachten-uitzendondernemingen-abu/nieuws/coronavirus-wat-moet-je-weten-als-flexwerknemer 

Mocht je naar aanleiding van het voorgaande nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met je CNV-bestuurders Martijn den Heijer (tel: 06-20164972 of e-mail: m.denheijer@cnvvakmensen.nl) of Jeroen Warnaar (06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). Meer informatie over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl .

Downloads