Cao Nestlé - update 4: Onderhandelingen tijdelijk opgeschort

Afgelopen maandag hebben we weer met Nestlé gesproken over een nieuwe cao. Al vroeg in dit gesprek bleek dat een resultaat nog lang niet in zicht is. De grootste struikelblok aan de onderhandelingstafel is de collectieve loonsverhoging.

Loonsverhoging

Op veel onderwerpen waar we met Nestlé over gesproken hebben, lijken we wel tot overeenstemming te komen. Alleen over de loonsverhoging is het gat nog ontzettend groot. Afgelopen maandag bleek al snel dat het gat zo groot is, dat we die dag ook niet nader tot elkaar zouden gaan komen. Het laatste loonbod van werkgever is 3,00%, terwijl het laatste loonbod van de vakbonden 5,50% bedraagt. Zowel vakbonden als Nestlé hebben de voorkeur om een cao af te spreken voor de duur van één jaar.

Overige onderwerpen

Zoals gezegd, op de overige onderwerpen waar we met Nestlé over hebben gesproken lijkt het erop dat we hier wel tot overeenstemming zullen gaan komen. Wil jij weten welke onderwerpen wij met Nestlé besproken hebben aan de cao-tafel, open dan de bijlage bij deze nieuwsbrief. Hier kun je ook lezen wat de laatste stand van zaken is bij de onderwerpen. 

Hoe nu verder?

Afgelopen maandag hebben we Nestlé laten weten eerst naar de leden terug te willen met het hele pakket aan onderwerpen. Wij willen graag weten wat jullie van het loonbod vinden van Nestlé. Waar zou de loonsverhoging minimaal op moeten uitkomen? Mail je reactie naar: m.denheijer@cnv.nl

Volgend overleg

Het volgende cao-overleg is gepland op dinsdag 21 mei in Amstelveen. Dan zal moeten blijken of we een cao-resultaat weten te bereiken met Nestlé. 

Reageren, contact en vragen stellen

Op de cao-pagina kun je reageren en je vragen stellen en al het nieuws over de cao nalezen. Ook kan je per e-mail naar mij reageren.

Mede namens de CNV kaderleden, Gerrit Schuur en Henk Jan Plakke,

Martijn den Heijer, bestuurder/onderhandelaar
T 030 751 1950 / E m.denheijer@cnv.nl

Downloads