Cao-onderhandelingen McCain 2023 van start

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor McCain zijn begonnen. Tijdens de eerste ronde op 12 oktober 2023 heeft FNV Voedingsindustrie en CNV Vakmensen haar voorstellen toegelicht. Op 8 november a.s. staat de tweede onderhandelingsronde gepland.

We zetten deze cao-onderhandeling met name in op een structurele loonsverhoging die past bij jullie inzet en de hoge inflatie. Het loongebouw, de functiebeschrijvingen en maatregelen om de duurzame inzetbaarheid te vergroten, zijn door ons ook besproken. De ongelijke situatie waarbij medewerkers van de technische dienst van Lelystad een structurele verhoging van 10% krijgen, hebben we ook op de agenda gezet.

Verloop
Tijdens de eerste ronde hebben wij de voorstellen gepresenteerd en heeft jullie werkgever aanvullende vragen gesteld. Daarna hebben wij een presentatie gehad over de stand van zaken in de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) en de pensioenregeling. Ook hebben we uitleg gekregen over hoe het Team Incentive Plan (TIP) berekend wordt. Daaropvolgend hebben we een eerste reactie van jullie werkgever gekregen, waarbij er nog geen loonbod is gedaan.

Kort samengevat de kernpunten voor de volgende cao-ronde:

  • De looptijd van de cao;
  • De loonsverhoging;
  • De hoogte van de reiskostenvergoeding en de maximale reisafstand enkele reis;
  • Regelingen voor duurzame inzetbaarheid;
  • Toelage van 10% van de medewerkers van de technische dienst Lelystad en een passende compensatie voor de rest van het personeel;
  • (Financiële) uitbreidingsmogelijkheden voor verlof;
  • Het opnemen van Bevrijdingsdag, eens in de 5 jaar, als feestdag.

Constructief overleg
Het overleg op 12 oktober was constructief. We zijn benieuwd naar de inhoudelijke reactie van McCain op onze voorstellen. De volgende onderhandelingsdatum is op woendag 8 november 2023. Wij zullen jullie zo snel mogelijk informeren hoe deze is verlopen.

De cao online
Verder kan iedereen, lid of geen lid, ook meepraten op de cao-pagina McCain, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Je hebt geen account nodig. Dit is ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten. Meer informatie over de cao McCain kun je vinden op:  jouw cao-pagina

Maak je collega lid!
Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Samen staan we sterker! Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.

Nieuwe leden betalen slechts 20,23 euro voor de eerste 6 maanden. Daarnaast is er de mogelijkheid om de contributie financieel voordelig te laten verrekenen bij McCain. De contributie gaat namelijk van je bruto salaris af, zodat je uiteindelijk ongeveer de helft betaalt. Je kan lid worden via Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen

Vragen, opmerkingen
Heb je nog vragen of opmerkingen, laat het ons weten!

Met vriendelijke groet,

Mede namens jullie kaderlid Rene de Jong,

Laura Vermeulen, bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 81419063
E: l.vermeulen@cnvvakmensen.nl 

 

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error