Cao-onderhandelingen McCain 2023 ronde 2

Zwaar teleurstellend eerste loonbod van 4.5%! Wordt dit een frietje met of zonder?

Beste leden werkzaam bij McCain,

Op woensdag 8 november 2023 hebben wij opnieuw onderhandeld met jullie werkgever. 

Verloop onderhandelingen
Wij hebben de terugkoppeling gekregen op de door ons gedane voorstellen. Hiermee is jullie werkgever op hoofdlijnen akkoord qua maatregelen die geen of weinig geld kosten.
Echter voor het loonbod heeft jullie werkgever ons teleurgesteld. Het eerste loonbod komt niet in de buurt van onze eis en de afstand daar naar toe is groot. 

Het eerste loonbod bedraagt 4,5% met een looptijd van 12 maanden
Hierna hebben wij aangegeven dat we dit onacceptabel vinden en dat dit geen recht doet aan jullie inzet en de gestegen kosten ‘inflatie’ van de afgelopen periode. Waarbij we ook hebben aangegeven dat dit door jullie niet zal worden geaccepteerd en tot acties zal leiden en dat wij daarvoor de eerste stappen zouden gaan nemen. Naar aanleiding daarvan heeft jullie werkgever opnieuw zijn gedachten opgemaakt over het eerste loonbod. Jullie werkgever heeft daarna uitdrukkelijk verzocht of wij hun tijd en ruimte kunnen bieden om naar oplossingen te gaan zoeken. Na onderling overleg met de kaderleden hebben we hiermee ingestemd. Dit houdt in dat wij op maandag 20 november 2023 in de avond opnieuw zullen gaan onderhandelen.

Samen staan we sterk en samen maken we dat het wel een frietje met wordt!
Het ledenaantal bij McCain kent een sterk groeiende lijn. De afgelopen maanden hebben tientallen medewerkers zich ingeschreven als lid. Dit laat zien dat jullie betrokken zijn bij de 
onderhandelingen en dat jullie willen dat er een realistische loonsverhoging komt die in lijn is met de gestegen kosten voor levensonderhoud. Als je collega op dit moment nog geen lid is, zorg dan dat die het wordt en schrijf hem in middels één van bijgevoegde QR-codes.

Met vriendelijke groet,
Mede namens jullie kaderleden, Raijmond Snaaijer, Huib Oostdijk en Rene de Jong

CNV Vakmensen                                                               FNV Voedingsindustrie
Laura Vermeulen                                                               Mark Klunder
l.vermeulen@cnvvakmensen.nl                                        mark.klunder@fnv.nl 

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error