ITG doet een eindbod voor de nieuwe cao, uitnodiging ledenvergaderingen 23 mei

Op 4 mei hebben CNV en FNV jullie werkgever een terugkoppeling gegeven van de reacties tijdens de ledenraadplegingen op het cao-bod. Het overleg op 4 mei heeft alleen niet geleid tot een akkoord. ITG is niet bereid om tegemoet te komen aan de wensen van CNV en FNV. De uitkomst van dit cao-overleg is dat ITG een eindbod heeft uitgebracht.

Waar is het cao-overleg op vastgelopen?

Het overleg is vastgelopen op de loonsverhoging.

CNV en FNV hebben ITG aangegeven dat jullie een cao met een looptijd van 1 jaar willen met minimaal een loonsverhoging van minimaal 10%. En dat we de andere voorstellen laten vallen. Dus zoals jullie hebben aangegeven tijdens de ledenvergaderingen.

Hier hebben we vervolgens over gesproken met ITG. ITG liet weten niet mee te willen gaan met een loonsverhoging van 10%.  ITG is uiteindelijk met een eindbod gekomen. Op hoofdlijnen is dit het eindbod:

  • Een cao met een looptijd van 1 jaar per 1 april 2023;
  • Een loonsverhoging van 7% per 1 april 2023;
  • een eenmalige uitkering van 600 euro bruto per 1 april 2023;
  • Het recht om niet meer verplicht te worden tot consignatie wordt verhoogd naar 7 jaar voor AOW gerechtigde leeftijd (artikel 13.1)

ITG heeft het eindbod formeel op papier gezet. Dit kun je vinden in de bijlage.

Ledenbijeenkomsten op dinsdag 23 mei

CNV, en ook FNV, legt het eindbod digitaal ter stemming voor aan de leden. Ook willen we leden de gelegenheid geven om deel te nemen aan ledenbijeenkomsten die CNV en FNV samen organiseren. Daarin geven vakbonden een toelichting op het eindbod en is er de gelegenheid om vragen te stellen. Ook bespreken we de consequenties van instemmen en afwijzen.

Dit doen we op dinsdag 23 mei 2023 in de ruimte achter de kantine:

1e bijeenkomst van 12.45 tot 13.45 uur
2e bijeenkomst van 14.00 tot 15.00 uur.

Stemming seperaat door leden

Leden van CNV Vakmensen krijgen hierna seperaat een nieuwsbrief toegestuurd waarin zij met een unieke code hun stem uit kunnen brengen. Stemmen kan vanaf vandaag en uiterlijk 24 mei 2023.

Tristan Westra
Bestuurder CNV Vakmensen
06 4845 6854
t.westra@cnvvakmensen.nl

 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error