Cao Imperial Tobacco: driekwartvergaderingen woensdag 14 juni

De leden van CNV en ook van FNV stemden massaal tegen het cao-eindbod van ITG. Het cao-eindbod is daarmee afgewezen. En duidelijk ook!

Driekwartvergadering aankomende dinsdag

We komen helaas niet tot een oplossing met jullie werkgever. Ze blijven bij hun eindbod zo bleek afgelopen vrijdag. CNV en FNV gaan daarom nu driekwartvergaderingen houden. In die vergaderingen dienen jullie nog een keer, formeel, aan te geven of jullie bereid zijn een ultimatum te stellen en te staken.

Deze driekwartvergaderingen zijn op woensdag 14 juni, in het bedrijf:

  • 1e bijeenkomst van 12.45 uur tot 13.45 uur en
  • 2e bijeenkomst van 14.00 uur tot 15.00 uur.

Minimaal driekwart van de aanwezige leden moet dan bereid zijn een ultimatum te stellen en actie te voeren. Alleen aanwezige leden kunnen stemmen, stemmen per e-mail of met een briefje is dus niet mogelijk. En van belang is een hoge opkomst. We rekenen op jullie. 
Als jullie inderdaad actiebereid zijn, en de werkgever vervolgens niet of onvoldoende op de eisen in het ultimatum ingaat, is het de bedoeling dat na afloop van het ultimatum stakingen van start kunnen gaan.

Driekwartvergadering: hoe werkt dat?

Bij de statutaire driekwartvergadering moet minstens driekwart van de aanwezige leden bereid zijn tot het stellen van een ultimatum en het voeren van acties.

  1. De stemming is per bond.
  2. Een hoge opkomst op de ledenvergadering is nodig voor een door de leden breed gedragen besluitvorming.
  3. Actiebereid zijn betekent dat de leden dan ook echt bereid moeten zijn de mouwen op te stropen na het aflopen van het ultimatum.
  4. Bij onvoldoende aanwezige leden op 14 juni of bij het niet halen van het minimum van driekwartmeerderheid: geen acties.

We bespreken dit alles verder op 14 juni. Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je bij mij terecht. Je kan ook terecht op de cao-pagina Cao Imperial Tobacco Groep | CNV Vakmensen

Meer informatie op de website

Informatie over staken vind je op de site van CNV: Staken: opkomen voor betere arbeidsomstandigheden | CNV Zetten jullie samen de schouders eronder?

Tristan Westra, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 4845 6854 / t.westra@cnvvakmensen.nl

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error