Bonden zien aanleiding voor hernieuwd gesprek. Acties Imperial Tobacco tijdelijk opgeschort.

We schorten de acties op en roepen alle vakbondsleden op om zonder tegenbericht morgen vanaf 05.00 uur het werk te hervatten!

Eerder hebben wij als CNV aangegeven dat we altijd open staan voor het constructieve gesprek als weg uit een impasse. Staken is wat dat betreft een uiterst middel en kan nooit een doel op zich zijn. De weg uit een conflict is altijd de dialoog. Natuurlijk moet er dan wel iets zijn waar we het over kunnen hebben. Met andere woorden: als de werkgever voet bij stuk houdt met het eindbod dan heeft het weinig zin om door te praten. De afgelopen dagen is er dan ook geen concrete aanleiding geweest om opnieuw met elkaar te spreken

Vandaag ontving ik echter een uitnodiging van de werkgever om opnieuw in gesprek te gaan. In deze uitnodiging zie ik voldoende aanknopingspunten om het gesprek met de werkgeversdelegatie te hervatten en de acties tijdelijk op te schorten.

Dat betekent dat wij een ieder oproepen om het werk vanaf woensdag 28 juni 2023 05.00 uur weer te hervatten.

Hoe verder?

Zolang de gesprekken constructief zijn en er voldoende uitzicht is op een oplossing voor de impasse waarin we zijn beland zullen we blijven praten. Onze inzet is daarbij om te komen tot een passende cao afspraak. Wanneer wij dit denken te hebben bereikt zullen we het geheel aan afspraken ter stemming voor leggen. De leden bepalen uiteindelijk of een cao resultaat voldoende is of niet.

Mochten de gesprekken echter nergens toe leiden dan is het ultimatum onverminderd van kracht en zullen wij jullie opnieuw op moeten roepen om het werk neer te leggen. Natuurlijk hopen we dit niet nodig zal zijn en dat we de werkgever ook tot nieuwe inzichten kunnen brengen.

Houd de e-mail goed in de gaten voor updates. Mocht je eerder vragen hebben dan kun je je wenden tot een van de kaderleden van CNV of neem rechtstreeks contact met mij op via onderstaande contact gegevens.

Mede namens CNV kaderlid Berend Thedinga

Anthony Williams
Bestuurder CNV Vakmensen
0618711343
a.williams@cnvvakmensen.nl

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error