Onderhandelingen CAO GFI opgeschort

Voor aanvang van de zomervakantie nog een bericht van ons. Helaas heeft de corona periode ons ernstige beperkingen opgelegd voor de cao-onderhandelingen. Vanuit vakbonden volgen wij, net zoals de werkgevers, de RIVM richtlijnen.
Dit voor jullie en onze veiligheid. Door deze situatie zijn wij helaas al lange tijd niet in staat geweest om de onderhandelingen voort te zetten. De eerste opschorting vond namenlijk als plaats toen een aantal leden uit de delegatie die in Brabant wonen, niet aanwezig konden zijn.

Bij onderhandelingen is het volgens ons noodzakelijk om zelf aanwezig te kunnen zijn en bij een eventueel resultaat willen wij dat ook in ledenraadplegingen kunnen uitleggen om eventuele vervolgstappen te bepalen.
Onze situatie is gelijk aan de situatie bij de meeste andere onderhandelingen. De afgelopen periode zijn er geen cao’s afgesloten in de voedingssector. Dit geeft voor ons dus ook geen voorbeeld in de vitale sector voedingsindustrie die we als voorbeeld kunnen nemen.
Wij hebben contact gehad met de werkgevers in de VIGEF. We hebben dit besproken en gezamenlijk de conclusie getrokken dat wij voor de zomer niet meer tot onderhandelen kunnen komen. Wij hopen dat wij eind augustus verder kunnen en wij hopen dat er dan op korte termijn een cao onderhandelingsresultaat volgt.

Met vriendelijke groet,
Mede namens kaderleden en bestuurders FNV,

Ellen Jonker
bestuurder CNV Vakmensen
e.jonker@cnvvakmensen.nl