Update over de cao onderhandelingen Groente en Fruitverwerkende Industrie

Afgelopen donderdag 6 april hebben wij opnieuw overlegd over de cao GFI. De vorige keer hebben we onze voorstellenbrieven toegelicht en tijdens het overleg donderdag hebben de werkgevers hun reactie daarop gegeven. 

De werkgevers hebben aangegeven hun prioriteit voor deze cao te leggen bij het loon en het functiegebouw.

Dit betekent dat zij bijna alle andere voorstellen die wij verder hebben gedaan, zoals bijvoorbeeld de aanpassing van de Duurzame Inzetbaarheidsregeling, RVU en de reiskosten, van tafel hebben geveegd. Het openingsbod dat zij daarna deden voor een tweejarige cao ligt echter nog ver onder een loonbod dat voor vakbonden acceptabel is voor deze lange looptijd. Nadat wij dit in het overleg hebben aangegeven, is door de werkgevers toegezegd dat zij richting het volgende overleg zullen nadenken over een nieuw voorstel en dat als er een cao akkoord is voor 1 juli 2023, de loonsverhoging ook op dat moment ingaat. Het volgende overleg is gepland op 11 mei. We hopen dat we dan goede stappen kunnen zetten.

In de vorige cao is afgesproken dat er een werkgroep, bestaande uit een werknemersdelegatie en een werkgeversdelegatie onder leiding van de AWVN aan de slag zou gaan met  de modernisering van de cao.  Deze klus is zo goed als afgerond, de nieuwe cao zal hiermee veel beter leesbaar en duidelijker zijn.

Vragen ?
Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met een van de bestuurders. 
In de bijlage tref je een pamflet aan dat je in je organisatie kan ophangen. 

Ellen Jonker
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 50521057
E: e.jonker@cnvvakmensen.nl

Ruud Hovelings
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 81884556
E: r.hovelings@cnvvakmensen.nl

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error