Eindbod cao Groenten- en Fruitwerkende industrie

Woensdag 31 mei hebben werkgevers tijdens de laatste onderhandelingsronde een eindbod op tafel neergelegd voor de nieuwe cao 2023-2025. In deze nieuwsbrief informeren we je over het eindbod van werkgevers. Ook nodigen we je uit om je stem uit te brengen over het eindbod van werkgevers.

Tijdens de onderhandelingen hebben we voornamelijk gesproken over de collectieve loonsverhoging. Het eindbod van werkgevers bevat naast een bod voor de collectieve loonsverhoging, nog een aantal voorstellen. Het eindbod treft je als bijlage 1 hierbij aan. Deze nieuwsbrief en de bijlagen kun je ook vinden op de cao-pagina https://www.cnvvakmensen.nl/voeding/voeding/cao-groenten-en-fruitverwerkende-industrie/ 

Looptijd

De werkgevers hebben in het eindbod voorgesteld om de nieuwe cao voor 21 maanden af te sluiten. De nieuwe cao loopt dan van 1 juli 2023 tot en met 31 maart 2025.

Loonsverhoging

De loonsverhoging in het eindbod van werkgevers bestaat uit drie elementen:

  • een nominale verhoging van € 200,00 bruto per maand, ingaande per 1 juli 2023;
  • een procentuele verhoging van 5 % vanaf 1 juli 2024;
  • een toevoeging van een extra trede in elke salarisschaal op 1 januari 2024 en nog een extra trede vanaf 1 januari 2025.

Volgens de werkgevers zitten veel medewerkers (80 tot 90%) inmiddels al op de maximale salarisschaal. Dit was voor de werkgevers aanleiding om in elke salarisschaal tweemaal een extra trede toe te voegen. Wil je meer weten over de loonsverhoging? Bekijk bijlage 2. hiervoor. 

Overig

Naast het bod voor de loonsverhoging, staan er nog een paar kleine voorstellen. Deze tref je in de eerdergenoemde bijlage 1 aan.  

Stemmen

Het laatste woord is nu aan jou. Wat vind jij van het eindbod van werkgevers? Breng je stem uit en laat ons weten wat jij van het eindbod vindt. Leden van CNV Vakmensen krijgen na verzending van deze nieuwsbrief separaat de mogelijkheid om hun stem uit te brengen. Stemmen kan uiterlijk woensdag 28 juni, 15.00 uur.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met mij op. Je kan ook terecht op de cao-pagina: Cao Groenten- en fruitverwerkende industrie | CNV Vakmensen

Ruud Hövelings, bestuurder
M 06 8188 4556 / r.hovelings@cnvvakmensen.nl

 

Downloads