Cao Groenten- en fruitverwerkende industrie

De groenten- en fruitverwerkende industrie omvat bedrijven die groenten en fruit verpakken en verwerken tot eindproducten die consumenten in de supermarkt kopen. In Nederland werken ongeveer 10.000 mensen in deze sector, waar jaarlijks meer dan 500.000 ton groenten wordt verwerkt. In de cao Groenten- en fruitverwerkende industrie staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

Belangrijkste punten

 • Loonsverhoging bestaat uit drie elementen:
  - Een nominale verhoging van € 200,00 bruto per maand, ingaande per 1 juli 2023;
  - Een procentuele verhoging van 5 % vanaf 1 juli 2024;
  - Een toevoeging van een extra trede in elke salarisschaal op 1 januari 2024 en nog een extra trede vanaf 1 januari 2025.

Wat speelt er in de cao?

De onderhandelingen over een nieuwe cao starten doorgaans ruim op tijd. Bekijk in het nieuwsoverzicht de laatste informatie over de nieuwe cao.

Als lid van CNV Vakmensen bepaal jij mede wat er in de cao moet komen. De onderhandelaar zal je vlak voor de onderhandelingen vragen wat jij belangrijk vindt.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Ruud Hovelings
Onderhandelaar

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV

Als lid van CNV maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

 • Deskundig advies
 • Rechtshulp voor werk en privé
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte