Reiskosten TLN-chauffeurs omlaag bij ForFarmers, ondanks minimum-bepaling in de cao

In augustus willen we een afspraak maken met CEO Pieter Wolleswinkel om opgelegde verlaging terug te draaien

Geacht CNV-lid,

Jij krijgt deze brief omdat je staat ingeschreven onder FF Logistics en waarschijnlijk chauffeur bent óf omdat je staat geregistreerd onder For Farmers met de vestiging Lochem. Wij vermoeden namelijk dat ook hier nog veel TLN-chauffeurs staan geregistreerd. In ieder geval is deze brief bedoeld voor de chauffeurs bij For Farmers vallend onder de TLN-cao. Enkele leden hebben bij ons kenbaar gemaakt dat de reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van de TLN-chauffeurs per 1 januari 2023 naar beneden is bijgesteld.De reden van de verlaging reiskostenvergoeding, die wij vanuit de wandelgangen horen, is dat sinds die datum er een vergoeding staat in de TLN-cao en dat de TLN-cao een standaard-cao is. Wij zijn van mening dat dit maar een deel van de waarheid is. Het artikel dat gaat over reiskostenvergoeding heeft namelijk een minimum-karakter waarvan positief mag worden afgeweken.

In onze opinie is het verlagen van de reiskostenvergoeding dan ook een eenzijdige actie van FF Logistics en vinden wij dat dit voor onze leden moet worden teruggedraaid. Daarom willen wij als de diverse mensen weer terug zijn van vakantie in augustus een gesprek aangaan met jullie CEO Pieter Wolleswinkel die de verlaging verordineert zou hebben. Ook ondergetekende zal tot 22 augustus op vakantie zijn. Aan mij verstuurde e-mails op w.kampen@cnvvakmensen.nl zullen pas ná die datum worden beantwoord.

Ter voorbereiding op het gesprek richten wij een app in. Wil je via die app op de hoogte worden gehouden meldt je dan bij Johan Velthuis of een collega chauffeur, die al in de app meedoet. Niet-Leden die per direct lid worden willen worden, kunnen zich bij ons kaderlid Johan Velthuis melden en worden meegenomen in de (niet juridische) gesprekken.

Tot slot hebben wij het verzoek aan TLN-Chauffeurs die niet geregistreerd staan onder FF Logistics maar onder ForFarmers Lochem deze registratie te veranderen. Je krijgt dan namelijk de informatie die van toepassing is op de TLN-cao (en iet van de cao Graanbe- en verwerkende bedrijven). Je kan dat wijzigen onder MijnCNV. Vertrouwende je met deze brief van dienst geweest te zijn,

 

Vriendelijke Groeten,

Wietze Kampen
Bestuurder
CNV Vakmensen

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error