Cao-onderhandelingen Graan verlopen moeizaam, verschillen nog groot

Op 15 december wordt er verder onderhandeld.

Traag en moeizaam

De cao-onderhandelingen voor de Graan be- en verwerkende bedrijven verlopen ondanks een tijdige start en een beperkt aantal voorstellen van beide zijden traag en moeizaam. Na twee onderhandelingsrondes is de afstand tussen de beide partijen nog behoorlijk groot. Werkgevers en bonden zijn de laatste keer uit elkaar gegaan met de opdracht te bezien of er geen stappen genomen kunnen worden om te komen tot een voor de bondsleden aanvaardbaar resultaat.

Achterstanden goedmaken

FNV en CNV Vakmensen trekken als vanouds samen op in het cao-traject. Onze doelstelling is naast koopkrachtbehoud voor de collega’s in de sector ook daarbovenop nog een verbetering in het loon aan te brengen. Daarnaast willen we op onderdelen als reiskostenvergoeding en regelingen in het kader van duurzame inzetbaarheid de sector beter aansluiten bij wat in andere sectoren en bedrijven in het algemeen al geregeld is. Achterstanden op die punten goedmaken dus, zorgen dat de cao de werkgevers in staat stelt concurrerend te zijn op de toch al krappe arbeidsmarkt.

15 december

Vrijdag 15 december is de volgende ronde van onderhandelingen gepland. Wij hopen dat de werkgevers dan kunnen komen tot meer reële voorstellen. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen aan de cao-tafel. Voor ons blijft de intentie om voor 1 januari van komend jaar een resultaat te kunnen voorleggen aan onze leden.

Cao-pagina

Het hele cao-traject is online te volgen en je kunt bij alle fases meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen:

Cao Graan be- en verwerkende industrie | CNV Vakmensen - Voeding | CNV Vakmensen

Wietze Kampen
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5120 3004
E w.kampen@cnvvakmensen.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error