Wat wil jij in Cao Dranken?

Of laten we de cao maar zitten? CNV Vakmensen vraagt aan jou om je uit te spreken in een korte enquête. Vul deze in zodat wij kunnen starten met de onderhandelingen.

Gesprek van 28 maart 2019
In het gesprek van 28 maart hebben de werkgevers dit voorgesteld:  

  • om de cao-onderhandelingen te hervatten;
  • te onderhandelen over een loonsverhoging over 2018 en 2019;,
  • spelregels af te spreken hoe flexibel te roosteren. Flexibel roosteren staat wel in de cao, maar gebeurt nergens omdat er geen spelregels zijn;
  • training en opleiding voor duurzame inzetbaarheid te bespreken;
  • een generatiepact in te voeren: bijvoorbeeld de laatste jaren 80% werken tegen 90% loon en 100% pensioenopbouw zodat dit banen oplevert voor jongeren;
  • al deze veranderingen of moderniseringen kostenneutraal te houden (dus geen verslechtering), en daar bovenop komt de loonsverhoging.

Voorwaarde
Werkgevers willen dat CNV Vakmensen en de andere bonden serieus naar hun voorstellen kijken en zelf met tegenvoorstellen komen. Pas als we een totaalpakket hebben (loonsverhoging plus de modernisering), dan is er een nieuwe cao. 

We hebben drie vragen aan jou 
In deze digitale enquete willen we van jou drie dingen weten. Vraag ook jouw collega’s om deze in te vullen. Ze hoeven hiervoor geen lid te zijn van CNV Vakmensen. Degenen die de nieuwsbrief per post ontvangen kunnen de enquête ook digitaal invullen door dit webadres op internet te typen: https://q.crowdtech.com/EdDGBC0jTEuMLbPOyreS0g Wanneer je de enquête niet digitaal kan invullen, kun je bijgaande bijlage uitdraaien, invullen en per post terugsturen. Invullen kan tot uiterlijk 5 mei 2019.

We vragen het volgende:
1. vind jij ook dat CNV Vakmensen weer moet gaan onderhandelen over de Cao Dranken? Als je ja invult krijg je nog de vragen:
2. welke loonsverhoging zou jij reeel vinden?
3. welke verbeteringen wil jij in de Cao Dranken?

Vul daarom de enquete in: des te sneller kunnen we beginnen met onderhandelen!
Alvast bedankt hiervoor.

Roel van Riezen,
bestuurder CNV Vakmensen
E r.vanriezen@cnvvakmensen.nl 
M 06 5160 2034

 

Downloads