Voorstellen cao dranken op www.jeachterban.nl

CNV Vakmensen heeft een enquête uitgezet onder CNV-leden en niet-leden in de drankensector. Zij vinden dat CNV Vakmensen weer moet onderhandelen over de cao.

60 mensen hebben de enquête ingevuld, waarvan ongeveer 10 CNV-leden. Willen wij een goede cao afspreken, dan hebben wij meer steun nodig. Daarom heeft CNV Vakmensen de online community: Je Achterban Dranken opgericht. Een website waar wij je op de hoogte houden over de cao-onderhandelingen en jij hierover vragen kunt stellen.

Vraag dus al je collega’s om op community mee te praten over jouw cao. Je hoeft niet CNV-lid te zijn om mee te mogen praten. Als er besloten moet worden, dan telt de mening van niet-leden als advies. Want de mening van CNV-leden is doorslaggevend. Op deze manier is de enquête ook omgezet in de CNV-voorstellenbrief.

Praat mee over de nieuw cao
Op www.jeachterban.nl/dranken vind je stuk voor stuk de voorstellen die CNV Vakmensen aan de werkgevers heeft gestuurd. Je kunt dan per voorstel met een duimpje aangeven wat je daarvan vindt, en ook een reactie plaatsen. Om mee te praten heb je een account nodig. Dit is gratis voor iedereen, je hoeft geen CNV-lid te zijn.
Tip: wil je niet met je naam op Je Achterban? Je kunt je gebruikersnaam zelf kiezen, dit hoeft niet je echte naam te zijn.

Zodra de eerste onderhandelingsdatum bekend is, komt die ook op jeachterban.nl te staan. Stuur deze nieuwsbrief door aan je collega’s, en vraag hen ook naar jeachterban.nl te gaan

Ga naar Je Achterban!

Roel van Riezen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 34
E: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Kom op 29 mei in actie voor een goed pensioen.
Kijk op www.cnvvakmensen.nl/pensioenactie en meld je vandaag nog aan!
Als je komt, zorgen wij voor een treinkaartje.