CNV geeft collegabond ruimte om alsnog tot cao Hoveniers komen

De leden van CNV Vakmensen hebben met een kleine meerderheid besloten dat CNV Vakmensen het eindbod voor een nieuwe cao Hoveniers moet gaan accepteren. Nu CNV Vakmensen heeft begrepen dat de collegabond, waar zij het hele onderhandelingstraject mee heeft samengewerkt, het eindbod heeft afgewezen, hebben wij werkgevers (VHG) laten weten dat wij de collegabond, ook in het belang van de sector, de gelegenheid willen geven om alsnog tot een cao te komen, voordat wij definitief akkoord gaan.

Begin september vond de laatste onderhandelingsronde plaats over een nieuwe cao Hoveniers. Tijdens die overleg kwamen we er niet uit en deed VHG namens werkgevers een eindbod. Dit eindbod hebben we aan onze leden voorgelegd, zoals dat bij een vereniging, waar de leden uiteindelijk beslissen, hoort. Uit deze ledenraapleging blijkt dat een kleine meerderheid van de leden van CNV Vakmensen vindt dat we het eindbod moet accepteren. De leden van de collegabond hebben aangegeven het eindbod af te wijzen. Als CNV Vakmensen het eindbod accepteert, komt definitief een cao tot stand die leden van de VHG en werkgevers, die toepassing van de cao zijn overeengekomen, moeten toepassen.

Nog niet definitief akkoord

CNV Vakmensen heeft besloten aan werkgevers aan te geven dat een kleine meerderheid van haar leden wil instemmen met het eindbod, maar dat zij het in het belang van de hoveniersbranche vindt om de collega bond eerst in de gelegenheid te stellen tot een gezamenlijke betere cao te komen. Het heeft immers niet onze voorkeur om alleen een cao met werkgevers af te sluiten omdat dit allerlei ongewenste effecten zal hebben voor de samenwerking in de sector. Daarom hebben we wij partijen ook opgeroepen weer met elkaar in gesprek te gaan om te kijken of alsnog tot een cao gekomen kan worden. Mocht duidelijk worden dat niet tot een verbeterde cao gekomen kan worden, dan zal CNV Vakmensen in lijn met een kleine meerderheid van haar leden uiteindelijk instemmen met het eindbod en een cao sluiten.

Hoe verder?

CNV Vakmensen wacht de reactie van de andere bij de cao betrokken partijen af. Afwijzing van het eindbod door de collega bond zal mogelijk tot nieuwe gesprekken en/of acties leiden. Als blijkt dat dit niet tot een betere cao leidt, zullen wij de cao sluiten. In de tussentijd is er dus nog geen cao en kun je daar geen aanspraak op maken.

Blijf goed op de hoogte via de WhatsApp-groep

Het is belangrijk dat we je snel op de hoogte kunnen stellen van wat daar gebeurt. Dit kan door lid te worden van de WhatsApp-groep. Als je je wilt aansluiten bij de WhatsApp groep kun je op je telefoon deze link gebruiken. Meer informatie over de cao Hoveniers kun je vinden op jouw cao-pagina www.cnvvakmensen.nl/hoveniers .

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem contact op met CNV-onderhandelaar Jeroen Warnaar op 06-20354990 of e-mail j.warnaar@cnvvakmensen.nl .

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error