Cao-tekst Hoveniers beschikbaar

Half december is het verbeterd eindbod van werkgevers in de Hoveniersbranche alsnog door alle betrokken partijen geaccepteerd. Daarmee is definitief een nieuwe cao tot stand gekomen. Vervolgens moet dit omgezet worden in een nieuwe cao-tekst. Deze is nu beschikbaar.

De nieuwe cao geldt van 1 juli 2023 tot en met 1 oktober 2024. Belangrijkste nieuwe afspraken in de cao zijn:

  • 8% loonsverhoging in 15 maanden;
  • Een extra trede in de loonschalen 1 tot en met 3;
  • Reiskostenvergoeding per 1 juli 2023 naar €0,21 per kilometer en per 1 januari 2024 naar €0,22 per kilometer. Daarbij verdwijnt de staffel en worden de werkelijk gereden kilometers tot een maximum van €5 per dat vergoed;
  • Consignatievergoeding van €7,50 naar €10 per dag;
  • Nevenwerkzaamheden zijn toegestaan, tenzij er goede redenen zijn dat dit niet redelijk is;
  • Vertrouwenspersoon voor meldingen grensoverschrijdend gedrag.

De nieuwe afspraken zijn verwerkt in de nieuwe cao-tekst. Deze kun je hier downloaden: www.cnvvakmensen.nl/hoveniers . Daar kun je ook andere relevante downloads vinden en links naar filmpjes van Cao, dat zit zo! voor de Hoveniers. Kijk er eens naar als je toch naar deze pagina gaat. Ook je collega’s kunnen op deze pagina terecht, dus stuur dit bericht ook aan hen door.

Nieuw cao-traject

De cao is nog niet koud afgesloten of we gaan ons weer voorbereiden op een nieuw cao-traject. De cao loopt 1 oktober 2024 af, dus we gaan ons voor de zomer alweer voorbereiden op die nieuwe onderhandelingen. CNV Vakmensen doet dit onder andere met een groep actieve leden in de cao-commissie die met de onderhandelaar meedenken over de voorstellen voor een nieuwe cao. Denk je dat dit iets voor jou is, stuur dan een e-mail naar j.warnaar@cnvvakmensen.nl

Blijf goed op de hoogte via de WhatsApp-groep

Het is belangrijk dat we je snel op de hoogte kunnen stellen van wat daar gebeurt. Dit kan door lid te worden van de WhatsApp-groep. Als je je wilt aansluiten bij de WhatsApp groep kun je op je telefoon deze link gebruiken. Meer informatie over de cao Hoveniers kun je vinden op jouw cao-pagina www.cnvvakmensen.nl/hoveniers .

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met je CNV-onderhandelaar Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ).

 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error